A képviselőlurkók felállva üdvözlik Kövér Laci bácsit

A T. Házban hamarosan megregulázandó kisdiákokként bánnak majd a képviselőkkel. Aki nem fogad szót, nagyon megbánhatja.

A Magyar Országgyűlés új, készülőfélben lévő házszabálya állítólag szigorúan előírja, hogy a képviselőknek fel kell majd pattanniuk székeikből, amikor az ülést levezető elnök megérkezik az emelvényre. A házszabály szerint azért kell éppen úgy haptákba vágniuk magukat a képviselőknek, mint a kisdiákoknak a tanár bácsi bevonulásakor, hogy ekként köszöntsék a választópolgárok közösségét. Tehát minket, kötelezően megsüvegelendő választókat a levezető elnök testesít meg. Őrület.

Mint ahogyan az egész elképzelés is elmehunytnak tűnik kissé, éppen ezért a magukra valamit is adó képviselők nem is igen akarják elhinni, hogy hamarosan megregulázandó kisdiákokként kezelik majd őket a Házban. Azt gondolják, hogy tréfadolog a majdani szabályzat, így hát - legalábbis most még - valamennyire maguk is tréfára veszik a dolgot. Nem kellene. Mert könnyen valósággá válhat, hogy a kijelölt képviselőhetesnek tényleg jelentenie kell majd, mondjuk Kövér Laci bácsinak - amiképpen az egyik ellenzéki képviselő ironikusan megjövendölte -, de tilos lesz mindenféle izgés-mozgás, pad alatti olvasgatás, beszélgetés, sugdolózás is.

Aki pedig nem fogad szót, nagyon megbánja, tán még azt is, hogy követnek szegődött. S az sem lesz ám mindegy, hogy hogyan áll majd fel az a képviselőgyerek, amikor Laci bácsi az emelvényre hág. Az a kölök, aki csak ímmel-ámmal tápászkodik fel, s tüntetőleg, egyszersmind szemtelenül úgy ácsorog, mintha éppen összeesni készülne, biztosan meglakol. Laci bácsi vagy a sarokba térdepelteti, vagy nem engedi leülni órák hosszat, hadd tanulja a mórest. Kemény rendtartásra számíthatnak tehát a kis képviselőnebulók, rosszul kalkulál, aki másként gondolja. Sőt, akár az is megeshet, hogy a szóban forgó ukáznál sokkal szigorúbb parancsolatokkal is szembe kell majd nézniük a gyermekecskéknek. Ki tudhatja, miben sántikálnak még Laci bácsiék.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény