Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

Petícióval tiltakoznak a szentgotthárdiak az orvosi ügyelet átalakítása ellen

Az OMSZ közben tájékoztatót adott ki a változásokról, hétvégén 14 óráig lesz ügyelet.

”Kérjük az illetékeseket, hogy bírálják felül döntésüket! Mi, gotthárdi és környékbeli polgárok szeretnénk, ha továbbra is az eddigiek szerint működne Szentgotthárdon az ügyeleti ellátás” - olvasható a petícióban , amit eddig 33-an írtak alá.

Írunk arról, amit tudni érdemes.
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A petíciót azután indították, hogy Vasváron sikerhez vezetett a tiltakozás. November elején az OMSZ arról tájékoztatott Petícióval mentenék meg a vasvári orvosi ügyeletet November 04. 11:19 , hogy Vasváron megszűnik az orvosi ügyelet, mivel hogy Vas megyében hat ügyeleti telephely lesz hat rendelőben: Szombathely, Sárvár, Celldömölk, Kőszeg, Körmend és Szentgotthárd.

Vasváron marad az ügyelet
Forrás: googlemaps.com

Pár nappal ezelőtt aztán a vasvári önkormányzat a Facebookon jelentette be Sikerült, mégis marad orvosi ügyelet Vasváron November 17. 13:12 , hogy megmarad az ügyelet a városban.

Nem ez az első eset, hogy az OMSZ megváltoztatja döntését. A szombathelyi városi közgyűlés az októberi ülésen döntött úgy Ingyen is odaadja a mentőszolgálatnak a százmillióból kialakított orvosi ügyeletet a szombathelyi önkormányzat October 26. 17:43 , hogy az orvosi ügyelet jelenlegi rendelőjét ingyen adja át az OMSZ használatába, ha nem viszik máshová az ügyeletet. Pár nappal később az OMSZ lapunkat arról tájékoztatta Hiába az önkormányzat kérése, a mentőszolgálat a kórházba teszi át a szombathelyi orvosi ügyeletet October 31. 11:40 , hogy hiába az önkormányzati felajánlás, az ügyeletet átviszik a Markusovszky kórházba.

Újabb négy nap múlva aztán kiderült Mégis marad a jelenlegi helyén a szombathelyi orvosi ügyelet November 03. 08:50 , hogy mégis maradhat a jelenlegi helyén a szombathelyi ügyelet, az OMSZ megváltoztatta korábbi álláspontját.

A szentgotthárdi orvosi rendelő, ahol az ügyelet is működik
Forrás: googlemaps.com

A szentgotthárdi ügyelet nem szűnik meg, csak átalakul. Mint korábban írtuk, a megye hét városában, Szombathelyen, Sárváron, Celldömölkön, Kőszegen, Körmenden, Szentgotthárdon és Vasváron lesz ügyelet, de csak hétköznapokon 16 és 22 óra között, hétvégén és ünnepnapon 8 és 14 óra között.

Éjszaka, valamint hétvégén és ünnepnapokon délután az ügyeleti telefont lehet hívni az 1830-as telefonszámon. Ahol a diszpécser három lehetőség közül választ:

 • telefonos tanácsot ad
 • ügyeleti kocsit küld a beteghez
 • életveszély esetén mentőt küld a betegért
 • Ezekben az időszakokban csak három városban lesz ügyelet, és ügyeleti kocsi is csak ebben a három városban: Szombathelyen, Körmenden és Sárváron.

  A szentgotthárdiak petíciójukban azt kérik, hogy a városban térjenek vissza a jelenleg is működő ügyeleti rendszerre.

  Az OMSZ tájékoztatója:

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra