Petícióval mentenék meg a vasvári orvosi ügyeletet

Derült égből villámcsapás: korábban nem volt szó a vasvári ügyelet bezárásról.

Elég volt Vasvár leépüléséből! Szükség van az orvosi és gyógyszertári ügyeletre! - írja az a petíció, amit nemrég indított a Vazsvári Krónika Egyesület.

Hozzáteszik: "Az utóbbi években fokozódott Vasvár városi funkcióinak leépülése. Megszűnt a kenyérgyár, Vasvár utolsó régi üzeme. Megszűnt a középiskolánk, holott évtizedeken át országos jelentőségű szakmai képzés folyt itt. Majd jött a sürgősségi egészségügyi ellátás elsorvasztása: megszűnt a gyógyszertári ügyelet és most meg akarják szüntetni az orvosi ügyeletet."

A képre kattintva a vasvári petíció jön be
Forrás: peticiok.com

A petícióban arra kérik a polgármestert és a képviselőket, hogy védjék meg, ami Vasvárt még várossá teszi.

A vasvári orvosi ügyelet bezárásának híre mindenkit meglepett. Az ügyeletek átszervezése már két és fél éve felmerült Államosíthatják a háziorvosokat és orvosi ügyeleteket azzal az indokkal, hogy így segítenek az önkormányzatoknak 2021. April 06. 07:28 , tavaly november elején közzé is tettek Bükön és Őriszentpéteren is megszüntetné az orvosi ügyeletet a kormány 2022. November 09. 09:48 egy listát, hogy melyik városokban szűnik meg az ügyelet. Ezen a listán Bük és Őriszentpéter szerepelt Vas megyéből, aminek hatására az Őrségben petíciót is indítottak Petícióval mentenék meg az őrségi orvosi ügyeletet 2022. November 25. 16:52 , amit végül a döntéshozók figyelembe sem vettek Hiába a tiltakozás, az aláírásgyűjtés, a kormány bezáratja az őriszentpéteri orvosi ügyeletet 2023. March 06. 15:39 .

A vasvári orvosi ügyelet rendelője
Forrás: googlemaps.com

Október végén Bebes István, Körmend polgármestere számolt be December 1-től a mentősöké lesz, de marad a jelenlegi helyén a szombathelyi orvosi ügyelet 2023. October 20. 11:38 Facebookon egy egyeztetésről, hozzátéve, hogy Vas megyében hat ügyeleti telephely lesz hat rendelőben: Szombathely, Sárvár, Celldömölk, Kőszeg, Körmend és Szentgotthárd.

Ebből a listából már hiányzik Vasvár, így a döntés valószínűleg a közelmúltban születhetett meg.

A Vas megyei orvosi ügyeleteket december 1-től veszi át az Országos Mentőszolgálat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet