Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A mozgás öröme köti őket össze

Új mozgássérült sportegyesület alakult Szombathelyen, az Összetartás SE.

Tavaly év végén, 11 lelkes sportbarát alapította az Összetartás SE-t. Az egyesület berkein belül a tagok legfőbb célja az, hogy egy olyan közösséget építsenek fel az évek során, ahol mozgássérült és egészséges emberek együtt tudják hasznosan eltölteni az idejüket, amire jó lehetőség: a boccia, a teke, az asztalitenisz, és a darts.

Összetartás SE
Boccia edzés
Összetartás SE

- A sport nem csak edzi a testet, de feltölt, kikapcsol és összehozza az embereket. Két fő célunk van: Vas megyében élő mozgássérült és egészséges emberek számára szeretnénk sportolási, szórakozási, versenyzési lehetőséget biztosítani, és szeretnénk egy társadalmi integrációt szem előtt tartó szemléletformáló egyesület is lenni, ahol a közös értékek is előkerülnek, és nemcsak a különbségek.

Tervezünk sportbemutatókat, ahol az érdeklődők megnézhetik, és ki is próbálhatják a sportágakat. A sportegyesületünk nyitott mindenki számára: kortól, egészségi állapottól függetlenül. Tevékenységünk egy komoly mérföldkő lehet a mozgássérült emberek elfogadásában – kezdte Kéri Zsanett, elnök.

- Az utóbbi évtizedben több hangsúlyt fektettek az épületek akadálymentesítésre, de vannak még problémák amikkel meg kell küzdenünk. Olyan helyet, termet keresünk, ahol a sportágakat együtt, vagy akár külön-külön is űzhetjük, és természetesen kerekesszékkel is könnyen megközelíthető. Az alapító tagok elkötelezett, aktív sportolók, van közöttük többszörös magyar, nemzetközi asztalitenisz és teke bajnok, magyar bajnok ülőröplabdában, első helyezett boccia sportágban. Bízunk benne, hogy pártoló tagokra, támogatókra is lelünk. -tette hozzá Somlai Éva Babett, titkár.

Összetartás SE
Gurul a labda ki tudja, hol áll meg
Összetartás SE

A sportegyesület vezetőinek komoly szándékait jelzi, hogy a nehézségek ellenére, már meg is találták azt a helyet, ahol minden pénteken 16 és 18 óra között boccia edzéseket tarthatnak. Ez pedig nem más, mint a szombathelyi Bercsényi Általános Iskola. A rádiós beszélgetés óta már három fővel emelkedett a lelkes csapat létszáma. A sportegyesület eseményei, edzések, információk nyomon követhetőek a facebookon is. Az Összetartás SE boccia sportág képviselői legközelebb a „Lépj közelebb! 2014” program keretén belül tartanak bemutatót március 21-én, Zalaegerszegen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra