Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Özönlenek az emberek a Balatonra - Siófok polgármestere már besokallt

Olyan szintet ért el a vándorlás a nyaralók felé, hogy a siófoki polgármester egy nyílt levelet tett közzé, hogy ne tegyék.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az előző hétvégén telektulajdonosok serege döntött úgy, hogy a várható otthoni karantén idejét a főváros vagy más városok helyett a balatoni telkén fogja eltölteni - derült ki a különböző beszámolókból. Ennek eredményeként a hétvégén olyan forgalom volt egyes tóparti települések sétányain és központjában, mintha egy forgalmas, szép tavaszi hétvége lenne - számolt be a 444.hu .

A Balaton-part Siófoknál 2020. március 18-án az MTI felvételén
MTI/Varga György
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Beszámolók szerint az elzárkózni érkezők a valóságban állítólag egyáltalán nem zárkóztak el, hanem csapatostul mászkáltak, megtöltötték a helyi cukrászdákat, sörözőket és játszótereket. Almádiban állítólag ennek hatására maximálták a játszótereket egyszerre használók számát. Egy panaszos szerint most minden leköltöző internethozzáférést szeretne a nyaralójába, így egyes szolgáltatók már csak 90 napra vállalják a bekötést. Ugyanakkor a lap azt is megjegyzi, hogy amikor minderről fotókat akartak szerezni, akkor már csak üres közterekről tudtak küldeni nekik.

Mindenesetre valami oka lehet annak, hogy a siófoki polgármester egy kérést fogalmazott meg a nyaralótulajdonosok felé:

Tisztelettel kérem a Siófokon nyaralóval rendelkező ingatlantulajdonosokat, hogy mérlegelve a veszélyhelyzetet, felelősségteljes állampolgári magatartást tanúsítva ne utazzanak ide, és ne költözzenek siófoki nyaralóikba, hanem maradjanak lakhelyükön! Ezzel csökkentik annak esélyét, hogy nem tudván, fertőzöttek, új gócpontok kialakulását hozzák létre a meglévők mellett.

A Balaton-part Siófoknál 2020. március 18-án az MTI felvételén
MTI/Varga György
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés