A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és a répcelaki általános iskola pedagógusai is csatlakoztak a tiltakozási hullámhoz

Budapesten 2,5 kilométeres élőláncról készítettek videót.

A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum diákjai, közel ötvenen flashmobbal és énekkel demonstráltak szerda délelőtt az iskola bejárata előtt és az udvaron.

Demonstráció a művészeti szakközépiskolában
Mészáros Csenge

Elénekelték a Fölszállott a pávát, majd a tanárok melletti szolidaritásukat kifejező diákok feketébe öltözve elégették és jelképesen eltemették azokat a cetliket, melyekre az oktatás jobbítását célzó követeléseiket írták fel. Egyebek mellett a szakmai- és eszközellátás javítását, a pedagógus bérek emelését.

Demonstráció a művészeti szakközépiskolában
Mészáros Csenge

A szakgimnázium nyolc pedagógusa is csatlakozott a PDSZ mai országos tiltakozásához, és több szülő is akadt, aki jelenlétével támogatásáról biztosította a megmozdulás résztvevőit.

Répcelak is csatlakozott

A répcelaki általános iskola pedagógusaitól egy közleményt kaptunk.

Közlemény

Mi, a Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola pedagógusai csatlakozunk az országos, egységes sztrájkhoz és továbbra is kiállunk az oktatás jövőjéért, amelynek alapjai:

 • a korszerű Nemzeti Alaptanterv
 • önálló és felelős Oktatásügyi Minisztérium
 • szabad tankönyvválasztás
 • valódi tanszabadság
 • mérsékelt osztálylétszámok
 • valódi támogatás a hátrányos helyzetű gyermekeknek
 • érdemi párbeszéd a pedagógus szakszervezetek és a kormány között
 • a XXI. századnak megfelelő korszerű tananyag és eszköztár
 • a pedagógusok kötelező óraszámának rögzítése 22 órában
 • túlórák és helyettesítések kifizetése
 • adminisztrációs terhek csökkentése
 • tisztességes bérezés az oktatásban és nevelésben dolgozóknak
 • Követeljük a hatékony sztrájkhoz való alapjog visszaállítását!

  Továbbá követeljük, hogy a polgári engedetlenség miatt elbocsátott pedagógusokat azonnali hatállyal helyezzék vissza munkakörükbe!

  „Az oktatás jelene, gyermekeink jövője!
  Gyermekeink jövője, mindannyiunk jövője!”

  Bárdosi Katalin, Makáriné Horváth Erzsébet, Biczó Gyula, Nagyné Szabó Tímea, Dömötör-Nagy Noémi, Némethné Szalay Gertrúd, Horváth Csilla, Nyeső László, Illés-Dávid Orsolya, Pallag Eszter, Ivánkovicsné Reznyák Bernadett, Pollner Kitti, Jagadics Mónika, Szabó Róbert, Keszei Szabolcs, Szalai Szabolcs, Kovács Diána, Szilágyi Zoltán, Vinczéné Sándorfi Andrea

  A celldömölkiek sem maradtak ki

  A Celldömölki Városi Általános Iskola húsz pedagógusa csatlakozott az országos sztrájkhoz és heten vállaltak szolidaritást a tantestületből.

  Forrás: CVÁI sztrájkbizottság

  "Kiállunk az oktatás jövőjéért, valamint a hatékony sztrájkhoz való alapjog visszaállításáért. Azonnali bérrendezést követelünk. Szolidaritásunkat fejezzük ki a polgári engedetlenség miatt elbocsátott pedagógusokkal. Reméljük, minél több emberhez eljut üzenetünk és az oktatási rendszer problémái végre megkapják a kellő figyelmet" -írta az iskola sztrájkbizottsága.

  Az egész országban demonstrációk zajlottak

  Szerda reggel az ország mintegy 60 iskolájának 800 pedagógusa csatlakozott ahhoz a demonstrációhoz Már több mint kétszáz iskola tanárai csatlakoznak az október 5-i sztrájkhoz 2022. October 02. 20:18 , ami az oktatás nehéz helyzetére hívja fel a figyelmet egyúttal kiáll azok mellett a pedagógusok mellett, akiket elbocsátottak véleményük felvállalása miatt.

  Budapesten több kilométeres lett az élőlánc, egy biciklis a Keleti pályaudvartól az Erzsébet hídig videózta a tanárok mellett kiálló diákokat:

  Mi kora reggel élőben jelentkeztünk be a szombathelyi Kanizsai Dorottya gimnáziumtól, ahol a gimnázium és a Zrínyi általános iskola pedagógusai alkottak élőláncot.

  Demonstráció volt „Vétkesek, cinkosok, némák!” – Több szombathelyi iskolánál is demonstráltak a pedagógusok szerda reggel 2022. October 05. 08:58 a Neumann János Általános iskolában és a Bolyai iskolában is.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet