Bánat a budin

Olvasom, hogy Papcsák wc-jét csak ő és a jegyző használhatja. Biztos uniós szabály ez is – írja Bakács.

Mielőtt belekezdenék, egy friss reggeli élményről, amiről nem tudok lejönni. Ültem a budin, és olvastam a laptopon, hogy átadták Papcsák wc-jét. Láttam róla egy fotót, tényleg jól néz ki, vagyis ha idegenként arra vetődnék, magam is szívesen nyomnék oda egy kulát. Persze, nem lehet, mert csak a jegyző (az mindig cimbi), és Papcsák használhatja.

Igazuk is van, engemet is irritálna, ha minden kolléga pont az én wc-émbe fosna. Még az kéne, hogy egy nő, aki szép, de nem okos, belopakodik oda, és a deszkára ráül. EU-s szabály ez is, nálunk meg szabadságharc van, vagyis én állva csövelek. Aranyeső minden irányban. A buta tyúk meg járhat nőgyógyászhoz. Ahelyett, hogy maradt volna a konyhában elvégezni a dolgát.

A budin ülve aztán eszembe jutott a magyar sajtó azon bányató csillogású pillanata, amikor az Index (Béke poraira!) lehozta Farkasházy Teddy wc-jét, és abba beletömködte az egész baloldalt a liberális reszlivel együtt. Meg kell mondanom, Papcsák wc-je jobb, minőségi, olyan, mintha Németországban járnánk, vidéken, mondjuk egy eisenstadti szállodában, a nap fáradtan még süt, de a járólap már hideg. Használt törülközőt a földre dobom.

Lesasoltam, hogy Papcsák is az egészen puha seggtörlőt kedveli, ahogy én is. Tudom, hogy már kétlapossal is tisztára moshatja magát valaki, de én nem sajnálom a pénzt, ha arról van szó, hogy mivel illetem az anusom? A három, sőt négyrétegű, enyhén bordázott, erős szakító szilárdságú papír illik a művelt magyarhoz, aki szőrmentén üli meg a lovat. Papcsák egyszerűen nem kedveli a paksi mogyorót, és ebben politikai nézeteitől függetlenül igaza van. Ahogy Adornónak is, amikor azt mondja, hogy nem létezik hasmenéses forradalmár. A wc. dramaturgiai szerepe hangsúlyos lett Tarantinónál is, így a Ponyvaregény óta veszélyes retyón olvasni. Be is csuktam a laptopot, körbenéztem, és elszomorodtam.

Az enyém szűk, igénytelen, de tele van fényképekkel, relikviákkal. Egy amszterdami barátom lakásából loptam (na, persze) az ötletet, hogy olyanok képét rakom magam köré, akiket szeretek. Kevés helyen és időre ül le az ember magában, így wc-re járni lelki élménnyé vált. Akkor is, amikor hátam mögé felraktam a progresszív szellemű magyar értelmiség csoportfotóját, pedig sok közülük barátom volt.

Nem baj, az ember punknak születik, és nem én haltam meg, hanem a progresszív magyar intelligencia. Aztán leszedtem, mert egy idő után nem volt kedvem ítélkezni. Egyszerűen szartam rá, legbelül, hogy mit csinálnak, és ehhez nem kell wc-deszka. Most kicsit retrós, van benne két maszk, egy megás aranylemez, könyvek, fotók, de nincs már köztük sem politikus, sem okos tojás. Letisztult, világos vonalvezetésű a wc-ém, de szerintem nem tetszene sem Papcsáknak, sem Teddynek.

Tudom, hogy most nem ez a témám, csak szeretném tisztázni, aminek legjobb módja, ha mindenki feltárja az ő személyes illemhelyét. Soha nem tudhatod, hol a hely, ahol utolér a halál? (Lásd a Ponyvaregényből amszterdami emberünket, Vincent-Travoltát.) Ha választhatok, akkor én nem a saját budimban döglenék meg, hanem a Papcsákéban, már ha lehet választani, kérem.

De nem is erről akartam beszélni, hanem arról, hogy a Marslakók szappanopera 85 millió bánatpénzt kapott az állami költségvetésből, amiért leállították a gyártását. Végül is ez nem olyan sok ahhoz képest, hogy nem nézték. Miután a pénz nem boldogít, gondolom, nagyon dühösek lehetnek Jáksóék, hogy így pofán vágták őket. A sorozat „kétségtelenül magas esztétikai szintje” nem tükröződött a nézettségben, amiről csak a tévé előtt alvó bunkók tehetnek.

Még jó, hogy az „elmaradt haszon” peresíthető volt. Mert hát ilyenek ezek a magyarok, mindig mást néznek, mint amit kéne. Talán, írhatna levelet ez ügyben is Viktor. Mely tévéműsorok ajánlottak nemzetileg, melyek károsak?! A kép aljára kitennének egy turult, ha igen, és ha nem, akkor egy Bolgár úr jelet, ezt még a hülye is érti. Na, mindegy, egyszerűen irigykedem, hogy még arra is képtelen vagyok, hogy olyan műsor stábtagja legyek, ami érdektelenség miatt befullad. Mázlisták!

Vagyis most felszólítom összes volt médiás kollégámat, hogy bukásra rendelt projektjébe vegyen be! Ha fontos önnek a kudarc, rám van szüksége. Mondjuk kreatívként, de a címek, és a hatalom annyira nem izgat, beérem a bánatpénzzel is. Amiből építhetnék magamnak egy nyugati fekvésű, Dunára néző, panorámás wc-ét. Papcsák korai korszakából.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény