Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

A Paragvári, a Nádasdy és a Magyar László utcákkal akarja kezdeni a felújításokat a szombathelyi városvezetés

Azt javasolják a kormánynak, ezekre menjen a Hende Csaba által bejelentett 435 millió forint.

Mint kiderült, nem véletlenül szervezték a Magyar László és a Kiskar utcák kereszteződésébe a szerdai sajtótájékoztatót Horváth Attila és Horváth Soma szombathelyi alpolgármesterek.

Merthogy itt jelentették be, hogy a városvezetés azt javasolja a kormánynak, hogy a szombathelyi utcafelújításokat a Paragvári, a Nádasdy, a Magyar László és a Dozmat utcával kezdjék, abból a 435 milliós összegből, amit Hende Csaba jelentett be a közelmúltban az 1,2 milliárdos kormányzati csomag részeként.

szombathelyi útfelújítás sajtótájékoztató
Horváth Soma és Horváth Attila
Mészáros D. Zsolt

Horváth Attila közölte: semmiféle egyeztetés nem volt köztük és Hende Csaba között, ők is csak a sajtóból értesültek a kormány segítségéről és arról, hogy mire szánják a pénzt.

Az alpolgármester szerint nincs olyan ember Szombathelyen, aki elégedett a város útjaival, ő maga úgy gondolja, ez a legfontosabb kérdés most, ha rajta múlna, a teljes kormányzati pénzt erre, illetve a hídfelújításokra irányítaná.

szombathelyi útfelújítás sajtótájékoztató
Mészáros D. Zsolt

Horváth Soma annyit tett hozzá, hogy az utóbbi évtized elmaradt felújításai miatt alakult ki a jelenlegi helyzet, ami főként a nagy forgalmú fő- és a gyűjtőutakon kritikus. A fent említett nagy forgalmú helyekre azért esett a választás, mert a szakemberek is ezeket jelölték meg prioritásként.

A listát még ma elküldik a Belügyminisztériumnak, és úgy gondolják, a négy utca (Paragvári, Magyar László, Nádasdy, Dozmat) ki is jönne a 435 millióból. (A Dozmat a csapadékvíz elnevezési anomáliák miatt került be a csoportba.)

Még mindig a hidak a téma

A sajtótájékoztatón újfent előkerült a múlt héten politikai üzengetésbe torkollott hídfelújítások ügye. A városvezetés továbbra is azt állítja, hogy a legégetőbb a Szent István király utca.

Ez utóbbi már egy 2018-as hídvizsgálati jegyzőkönyvben is meg van nevezve mint potenciális balesetforrás, és a híd szerepel egy következő évi bizottsági előterjesztésben is mint olyan, ami statikai felülvizsgálatra szorul. A dokumentumot nem mellékesen Illés Károly akkori alpolgármester (Fidesz) terjesztette elő, hogy aztán ne legyen folytatása.

szombathelyi útfelújítás sajtótájékoztató
Mészáros D. Zsolt

Megtudtuk, hogy a legújabb hídvizsgálati dokumentumok is ezt a hidat tartják a legnagyobb problémának. (A Hende Csaba által megjelölt Markusovszky utca híd a lista negyedik helyén van.)

Lapunk kérdésére Horváth Attila közölte: ha a kormány mégis a Markusovszy utcai híd mellett teszi le a garast, akkor a város saját erőből újítja fel a Szent István király utcait.

„Muszáj lesz, mert nem lehet tovább húzni” – mondta az alpolgármester, hozzátéve, hogy ha saját forrásból kell megoldani a híd- és útfelújításokat, akkor máshonnan – sportból, kultúrából stb. – kell elvenni a pénzt, mert „tűrhetetlen, ami itt van” , és rámutatott a mellettünk lévő Magyar László utcára.

A költségvetésért felelős alpolgármester azért bízik abban, hogy a város bevételei jobban alakulnak, mint ahogy azzal korábban kalkuláltak, így marad némi mozgástér.

A mi listánkon is előkelő helyen volt a Magyar László utca

Nem tudjunk nem felhívni olvasóink figyelmét arra, hogy a lapunk Szombathely legrosszabb utcáit bemutató sorozatát a Paragvári , a Magyar László Beszéljünk mondjuk Szombathely legrosszabb állapotú utcáiról 2021. June 05. 06:53 és a Nádasdy Ferenc utcákban forgattuk.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári út

Mi is meglepődtünk, mekkora hangyabolyba nyúltunk. Eddig kb. 100 utcát neveztek olvasóink.

Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Nádasdy Ferenc utca

Aszfaltozás még nem történt, de a politika figyelmét már felkeltettük a sorozattal.

Beszéljünk mondjuk Szombathely legrosszabb állapotú utcáiról

Új videosorozat indul, ami hosszabb lehet, mint a Szomszédok-szappanopera. Első helyszín: a Magyar utca.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet