Parasztoperáztunk - fotósunk próbát látott, íme!

Ma este főpróba a szombathelyi színházban, pénteken aztán premier, ki nem hagynánk!

Nem túlzás, életem egyik legnagyobb színházi meglepetése volt pár éve Pintér Béla Parasztoperája. Ritkán látni ennyire egyedi karikatúrát, sírva-vigadóan mai darabot, mint ezt a rockkal és népzenével fűszerezett mélymagyar balladisztikus opera. Pár éve Pintér Béla társulata hozta el Szombathelyre, akkor még az MMIK kamarabérletébe (ezt az azóta emblematikussá vált előadást).

WSSZ: Parasztopera
WSSZ: Parasztopera
Mészáros Zsolt

Ezúttal a szombathelyi színházban Mohácsi János rendezte meg. (Nem előzmény nélkül, hiszen kaposvári tanítványaival már remekül előadatta. Azután Pécsett is megrendezte, ez az előadás rendezői díjat nyert a POSZT-on. ) Kiss Marival, Szabó Tiborral, Mertz Tibor és sokakkal a főszerepben láthatjuk viszont.

És hogy mi ez a Parasztopera?

Idézzük meg magát a szerzőt is: „A Parasztoperában egy balladisztikus történetet dolgoztunk fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye. A történet talán sokak számára ismerős lesz. Nekem a nagymamám úgy mesélte, hogy Szabadszállás környéki emberekkel történt ez meg nagyon régen. Bocsássák meg nekem, ha egyelőre csak annyit árulok el belőle, hogy lesz benne néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertőzés és gyilkosság. Akinek tetszik, nézze meg többször is! Akinek nem tetszik, nézesse meg magát!”
WSSZ: Parasztopera
WSSZ: Parasztopera
Mészáros Zsolt

Darvas Benedek-Pintér Béla: Parasztopera (Egy felvonásban - 100 perc)
- balladisztikus történet opera formában -

Szereplők:
Anya/Kiss Mari
Apa/Szabó Tibor
Julika/Hartai Petra e.h.
Vőlegény/Matusek Attila e.h.
Menyasszony/Sodró Eliza
Tündérke/Bánfalvi Eszter
Feri/Orosz Róbert
Állomásfőnök/Mertz Tibor
Idegen/Szerémi Zoltán

WSSZ: Parasztopera
WSSZ: Parasztopera
Mészáros Zsolt

Díszlet: Mohácsi András
Jelmez: Remete Kriszta
Koreográfus: Kovács Márton
Zenei vezető: Kovács Márton, Müller Péter
Korrepetitor: Falusi Anikó
Ügyelő: Kovács Zsu
Súgó: Papp-Ionescu Dóra
Rendezőasszisztens: Kovács Nóra
Rendező: Mohácsi János

Bemutató: 2014. november 21. 19 óra, Márkus Emília terem
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Galéria