Február 1-jétől csaknem duplájára emelkedik a fizetős parkolók bérletének ára Kőszegen

Ráadásul nagyobb lesz a fizetős övezet, és egy fontos kedvezmény is megszűnik.

Bővül a fizetős parkolási zóna Kőszeg belvárosában – írja a város közösségi oldala.

Február 1-jétől többek között hétközben drágábban, hétvégén ingyen lehet parkolni a pénzdíjas utcákban.

A poszt szerint az újonnan fizetőssé tett Táncsics Mihály, Gyöngyös és Pék utcában február 10-ig csak figyelmeztetnek az ellenőrök.

A fizetős zóna bővítéséről még decemberben döntött a képviselőtestület, így az eddigi három díjfizetési zóna kettőre csökken.

Az I. (piros) övezetbe a történelmi belváros, illetve a Várkör két forgalmas szakasza tartozik, a II. (zöld) övezetbe pedig a belvárost körülvevő utcák.

Azt írják, hogy Kőszegen 2015 óta nem változtak a parkolási díjak, miközben az üzemeltetési költségek jelentősen emelkedtek; így szükségessé vált a parkolójegyek és a bérletek árának emelése.

Február 1-jétől egy óra várakozás a piros övezetben 440, a zöld zónában 320 forintba kerül.

Emellett a jövőben többé nem mentesül a pótdíj 50 százalékának megfizetése alól az, aki legkésőbb a következő munkanapon befizeti a kiszabott pótdíjat.

A lakóhelyhez legközelebb eső parkolókra érvényes éves lakossági bérlet díja 7 ezer 620 forintról 12 ezer forintra változik Kőszegen.

Utóbbi díj Szombathelyen egyébként 5 ezer forint.

A Brenner ház udvarán megszűnik az ingyenes parkolás, a jogosultak innentől kedvezményes árú bérlet megvásárlásával használhatják a területet.

Az éves bérletek február 1-jétől következő év január 31-ig érvényesek. Újdonság, hogy az éves bérletek díját két részletben is be lehet fizetni, mivel féléves parkolóbérletet is lehet vásárolni.

Az automatáknál készpénzzel, telefonon SMS-ben vagy applikáció segítségével lehet parkolójegyet váltani.

Szombaton és vasárnap a parkolásért ezentúl nem kell fizetni.

A képviselőtestület januári ülésén döntött arról, hogy az I-es postával szemben, a templom oldalánál a 20 perces időtartamú parkolás ingyenessé válik.

A gyermekek intézménybe érkezésének idejére az Árpád-házi Szent Margit Iskolánál kijelölt 15 perces parkolók reggel 8 óráig, a Kőszeg Meseváros Óvoda Központi Óvodája szomszédságában a Harangtorony Szálló előtt elhelyezkedő 15 perces parkolók 8.30-ig ingyenesen használhatók.

A parkolóbérletek megváltására a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. Kossuth Lajos utca 3. szám alatti irodájában van lehetőség, ahol a módosítással kapcsolatban további tájékoztatással is szolgálnak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk , nem csak ettől az intézkedéstől remél több bevételt a Vas megyei város. Egy friss városvezetői döntéssel ugyanis január 1-jétől évi 180 ezer forint új adót szednek be a Szabó-hegyi ingatlantulajdonosoktól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet