Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Teljes a káosz a szombathelyi 11-es Huszár út kis zsákutcájában

Nincsenek felfestve a parkolóhelyek, és mindenki úgy áll meg, ahogyan akar.

Hétfő reggel tettük közzé Súlyosan szabálytalan parkolás a szombathelyi 11-es Huszár úton 2019. February 11. 07:34 olvasónk fotóját, amin egy szabálytalan parkolás látható. A kép, persze, megosztotta olvasóinkat, de egyiküktől hosszú levelet kaptunk, amiben részletesen leírja, mi is a gond a 11-es Huszár út elejének kis zsákutcás részével.

Káosz a 11-es Huszár út zsákutcájában
Ez az az utca
Olvasó

Készítettünk hozzá néhány fotót, a levélhez nem sok mindent kell hozzátenni.

Káosz a 11-es Huszár út zsákutcájában
Szilágyi József (telefonos fotó)

Mivel én is évekig laktam a 11-es Huszár út szóban forgó

kis zsákutcájában

, alkalmam volt megfigyelni jó néhány anomáliát. Az évek során nem láttam egyetlen egy közterület-felügyelőt sem, szóval szerintem nem nagyon foglalkoztatja őket a téma. A maximális helykihasználás végett az autósok merőlegesen parkolnak az utca mindkét oldalán, annak teljes hosszában. A probléma azonban az, hogy ezzel megszegik a KRESZ-t, legalábbis a kihelyezett

Várakozóhely

táblák szerint. Ezen a szakaszon ugyanis nem végig van felfestett - időközben ezerszer lekopott - parkoló, csak némely részen.

Káosz a 11-es Huszár út zsákutcájában
Szilágyi József (telefonos fotó)

Kérdéses pont továbbá a 13-as számú ház előtti parkolás, ugyanis az épp egy kereszteződésbe esik. Erre a KRESZ azt írja: 40. § 5. pont:

(5)Tilos megállni:

d) körforgalmú úton, útkereszteződésben és az úttestek széleinek metszéspontjától számított 5 méter távolságon belül, ha a közúti jelzésből más nem következik; az útkereszteződésben az úttorkolattal vagy útelágazással szemben megálló járműre - ha ez a többi jármű bekanyarodását nem akadályozza - a tilalom nem vonatkozik;

Káosz a 11-es Huszár út zsákutcájában
Szilágyi József (telefonos fotó)

Itt azonban nem egyszer volt rá példa, hogy hosszabb kisteherautó, illetve nagyobb jármű állt, ami bőven kilógott az úttest közepéig, ezzel akadályozva a kilátást és a járműforgalmat.

A 11-es számú ház előtt például nap mint nap állt anno két személygépkocsi véletlenszerűen 29,3-167,8°-os szög közt valahol, ezzel alsó hangon 2-4 helyet elfoglalva.

Káosz a 11-es Huszár út zsákutcájában
Szilágyi József (telefonos fotó)

Pár éve, miután megszüntették a 7-es számú ház előtt a buszmegállót - ami ellenére a mai napig ott áll meg a távolsági busz, bizonyára a néhai buszmegálló tábla oszlopára rögzített, majd a Palace vagy a Katica színvonalas vendégei által felgyújtott és a járdára olvadt kuka emlékének hódolva - ott parkoltam az autómmal, de mivel a táblával kijelölt várakozóhely csak onnan kb. 20 méterre kezdődik, KRESZ szerint párhuzamosan álltam meg - mint a cikkben szereplő sofőr, csak én nem forgalommal szemben -, a padkához minél közelebb (max. 15 cm).

Káosz a 11-es Huszár út zsákutcájában
Szilágyi József (telefonos fotó)

Másnap reggel agyérgörcsök közepette és huszonhatszori előre-hátra centizés után fogadtam meg, hogy én többet meg nem állok itt párhuzamosan, még a ha meg is büntetnek. Történt ugyanis, hogy mindenki merőlegesen állt be, elém, mögém, mindenhova.

Jó lenne végre tisztába tenni ezt a dolgot (is), nem igényelne nagy ráfordítást, csupán egy-két tábla ki/áthelyezés, parkolóvonalak felfestése, és máris kész egy legális, jól látható, remélhetőleg használható és ingyenes parkoló, amivel elkerülhető lenne a káosz.

Káosz a 11-es Huszár út zsákutcájában
Szilágyi József (telefonos fotó)

Nem védeni szeretném a cikkben szereplő autóst, mert minimum forgalommal szemben parkol, de azon a helyen - legalább is Google maps alapján, jó, tudom, régi felvétel - nincs kijelölve várakozóhely.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra