Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Füllent a város, a parkolóhely nem fizet

Ideje lenne most már eltüntetni a súlyos hülyeségekhez köthető közfeliratokat is. Rossz hírünket keltik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi polgár - sajnos már hosszú-hosszú évek óta - bőségesen találkozhat kedves városában olyan, egyébként mutatós küllemű táblákkal, amelyekre az van írva, hogy: Fizető parkolóhely . Kétségünk ne legyen, ez a felirat azt jelenti, hogy a táblával megjelölt területen - vélhetően az egész világon egyedülálló módon - a parkolóhely fizet az autósoknak a parkírozásért, nem pedig fordítva.

Lelohadó lelkesedés

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Végre egy élhető város, gondolhatná elismerően az életében először (autóval) erre járó, s a feliratot megpillantó magyar ember, aki talán még az itteni letelepedést is képes lenne fontolóra venni széles jókedvében. Lelkesedése persze előbb-utóbb alaposan lelohadna, hiszen egyszer csak szembesülnie kellene az igazsággal, azzal, hogy a táblai felirat közönséges hazugság.

Vicces tájékoztatás
Garai Antal Atom

Na jó, legyünk egy kicsit engedékenyebbek, s mondjuk azt, hogy a szóban forgó útmutató súlyosan ellentétes a magyar nyelv szabályaival, hogy készítőinek nem volt erősségük a helyesírás. S ez a kritika ugyanúgy illetheti a táblákat átvevő, s a felállításukat minden további nélkül engedélyező illetékeseket, mindenható hivatalnokokat is.

Magától értetődően szó sincs ugyanis arról, hogy a város - lassacskán már két évtizede - azon törné magát, hogy némi pénzt gyömöszöljön a parkolókat használó autósok zsebébe, ellenkezőleg, ők fizetnek, ráadásul nem is keveset az önkormányzatnak.

Ideje lenne már kijavítani ezt az arcpirító hibát, hogy ne kelljen tovább szégyenkeznünk legelsősorban önmagunk, na meg a városunkba látogató turisták előtt. Mert nemcsak a hüje, a muszály, a lesúlytó - s nem utolsósorban az álamfő - nevetséges és kínos ám, hanem a fizető parkolóhely is.

Csak az úgynevezett illetékes hibázhat

Éppen ezért nem csak az önkényuralmi rendszerekhez köthető utcaneveket kellene megváltoztatni. El kellene tüntetni minden olyan közfeliratot is, amely éppenséggel valamilyen fergeteges hülyeséghez köthető.

Új gép, régi tábla
Garai Antal Atom

Az illetékesek, a mindenható hivatalnokok nemrég - amikor a régi, elavult jegykiadó automatákat újakkal váltották fel - kicserélhették volna a szóban forgó táblákat, de nem tették. Nem voltak résen, megint hibáztak. De miért hibázhat folyton-folyvást, ráadásul zömmel következmények nélkül a dölyfös illetékes? Ez azért nagy kérdés, mert más nemigen hibázhat.

Ha ugyanis a cipész csak átabotában végzi el a sarkalást, a kuncsaft bizonyosan a fejéhez vágja a lábbelit, ha az építész hányaveti, összedől a palota, ha a sebész elvéti a metszést, meghalhat a beteg, ha a buszvezető csak egy pillanatig másra figyel, több embert is a másvilágra küldhet, s folytathatnánk a végtelenségig.

Felsorolhatnánk szinte a világ összes mesterségét, foglalkozását, akkor is csak oda lyukadnánk ki, hogy senki sem hibázhat, csak az úgynevezett illetékes. De kik ezek a derék nők és férfiak, akik - mióta világ a világ - így intézhetik az ügyeinket?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Gond nélkül csúszott be az ujjunk

Teszteltük az új szombathelyi parkolóautomatát. Az aprót gond nélkül nyeli és nekünk a jegykivétel sem okozott problémát. Videó.

Új automaták nyelik a parkolási pénzt

A SZOVA lecserélte a szombathelyi parkolójegy-automatákat. Közel 100 milliót költöttek el, de papírpénzzel még mindig nem lehet fizetni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés