Porfogónak akarja használni a Falco gyár az idén megvásárolt Kolozsvár utcai sporttelepet

A cég készített egy használati koncepciót azért, hogy bemutassák az elképzeléseiket a területtel kapcsolatban. Mutatjuk miről van szó.

Kiderült, hogy mihez fog kezdeni a Falco a nemrég megvásárolt Kolozsvár utcai sportteleppel. Készítettek egy használati koncepciót az önkormányzat részére azért, hogy bemutassák az elképzeléseiket. Az előterjesztés szerint a területvásárlás környezetvédelmi célokat fog szolgálni, ami azt jelenti, hogy az ingatlanból porfogó lesz. Ezzel próbálják óvni a város levegőjét a rengeteg portól, ami a gyárból felszabadul. Ezt egy zajvédő sánc tovább építésével és a terület befüvesítésével, fásításával próbálják elérni. Nézzük meg, hogy miről is van szó pontosan.

 • A cég leszögezi, hogy ipari tevékenységet ezen a területen nem fognak végezni.
 • Céljuk egy védelmi zóna kiépítése az üzemi zaj és a szétszóródó porterhelés csökkentésének érdekében. Biztosítani fogják a megfelelő zajvédelmet és egy védősáv kialakítását az ipar és a vegyes területek között.
 • Garanciát vállalnak arra, hogy a birtokbavételig történő átmeneti időszakban a hajléktalanszálló működni fog. Miután megtörténik az ingatlan átvétele, a hajléktanszálló megszűnik, és az épületeket elbontják, mivel rossz állapotban vannak. A terület ezután parkosítva lesz.
 • A helyszínen nem fognak egyetlen új épületet sem emelni, kizárólag parkosítanak, fákkal ültetik be a területet. A sportpálya szélén szintén egy erdősáv fog épülni, amelynek az lesz a funkciója, hogy a levegőbe szabaduló port felfogja.
 • Az ingatlant idén adta el az önkormányzat a Falconak, akik most környezetvédelmi célokra szeretnék kihasználni a területet.
  Mészáros D. Zsolt

  A Kolozsvár utcai ingatlant egyébként azért kényszerült eladni a város, mivel a kormány nem kompenzálja az iparűzési adó csökkentését, így hárommilliárd forint hiányzik Eladja a Kolozsvár utcai sporttelepet a szombathelyi önkormányzat 2021. May 12. 10:59 a költségvetésből. A vásárlásra idén augusztusban került sor, az ingatlant 750 millió forintért vásárolta meg a Falco Zrt.

  Az itt működő hajléktalanszálló „elköltözik”, megépítését a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség vette át, amelynek támogatására az önkormányzat a Kolozsvár utcai sporttelep eladásának bevételéből tesz hozzá Az evangélikus egyház 550 milliót kap, hogy átvegye a szombathelyi idősek és hajléktalanok gondozását 2021. July 30. 07:40 550 millió forintot

  .
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság