3 264 611 Ft, 146 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Parragh szerint Matolcsy nem ért a gazdasághoz

Matolcsy és az MNB nem vette észre időben az infláció megjelenését Parragh László szerint. Hozzátette: „csekély vigasz, hogy nem értenek hozzá”.

„A kamara elsők között realizálta az infláció problémáját, őszintén sajnálom, hogy a jegybank ezt nem ismerte fel” – mondta a Világgazdaság konferenciáján Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Erről a vg.hu számolt be, mely szerint Parragh arról beszélt, hogy ők már 2019-ben felhívták erre a figyelmet, és már akkor látszott, hogy a probléma tartós. "Csekély vigasz, hogy nem értenek hozzá" – fogalmazott Parragh.

Az elnök az MNB veszteségének megtérítése kapcsán is kritizálta a Magyar Nemzeti Bankot, miután egy tartós, három-négy éves folyamatról és több ezermilliárd forintról van szó. Szerinte ezt a számlát valakinek ki kell majd fizetnie.

Parragh végül azt is megjegyezte, hogy a problémákat nem lehet ugyanazzal a gondolkodással megoldani, mint amellyel csinálták őket, de ugyanazokkal az emberekkel se. Ezzel vélhetően Matolcsy Györgyre utalt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság