Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Pajzs Krisztián böcsülettel küzdött” - Katonai kitüntetést kapott

Tegnap óriási bulin köszöntötte Szombathely a londoni olimpikonokat. Pars Krisztián megkapta a legmagasabb katonai kitüntetést a honvédelmi minisztertől.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hangos volt szerda este a szombathelyi Fő tér: a londoni olimpián szereplő három sportolót, a két szabadfogású birkózót, Hatos Gábort és Ligeti Dánielt, valamint az aranyérmet is begyűjtő kalapácsvetőt, Pars Krisztiánt köszöntötte a város népe. A sportolók sikerét rendre meglovagolja az aktuális politikai vezetés, ez most sem volt másképp. Persze kétség sem fér hozzá, hogy a sok öltönyös, pocakos, belőtt hajú képviselő nélkül Pars Krisztián nem lehetne most olimpiai bajnok, elvégre ők is mind hajnalban kelnek, hogy úszni, súlyt emelni, futni járjanak, és télen nyolc pulóver alól próbálták meg ők is minél messzebbre elhajítani a kezükre fagyott hideg kalapácsot.

Szombathelyi olimpikonok köszöntése a Fő téren
Parsot egyébként bigával vitték át a Városházáról a színpadra
Vágvölgyi Bálint

Dr. Puskás Tivadar polgármester méltatta a sportolókat, és kijelentette, hogy mindannyian

böcsülettel küzdöttek

, különösen a bajnokká lett

Pajzs Krisztián

. Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter is ellátogatott szülővárosába, hogy Krisztiánnak elhozza a Hazáért kitüntetést, ami a legnagyobb katonai kitüntetés, amit civil megkaphat - és Pars az első, aki ezt meg is kapta. Egyedül a helyi MSZP-és képviselők nem akartak a kalapácsvető dicsőségéből, egyiküket sem láttuk az ünnepségen.

Ligeti: még egy olimpikonnak itt kellett volna állnia

A kevesebb néha több elvet ezúttal sem tartották be a szervezők. A királynak persze meg kell adni, ami a királynak jár, ám egy közel két órás ünneplés elnyújtott, és a tömeget jogos oszlásra kényszeríti. A birkózók és edzőjük köszöntése után jöttek a villáminterjúk, amikből megtudhattuk, hogy Hatos csalódott az ötödik helye miatt, Ligeti igyekszik majd az első olimpiáján mutatott szereplésén túltenni, és hogy szerinte tegnap nem három, hanem négy olimpikonnak kellett volna a színpadon állnia, de sajnos a magyar sportdiplomácia miatt Fazekas Róbert nem mehetett az ötkarikás játékokra. Aztán az edző Veréb István is elmondhatta, amit fiai szereplése kapcsán meg akart osztani.

Tartást ad ez a sportág

– ez volt a fő konklúzió.

Szombathelyi olimpikonok köszöntése a Fő téren
Ligeti szerint Fazekasnak is köztük lett volna a helye
Vágvölgyi Bálint

Pars és edzője, Németh Zsolt ezután léphetett a világot jelentő deszkákra. Krisztián élvezte az ujjongást, lubickolt benne. Németh pedig meghatódottan köszönte meg mindenkinek a segítséget.

Természetesen a szervezők megidézték Németh Pál, a dobópápa szellemét is.

Olimpiai bajnokom nincs még, és nem is lesz

- mondta a régi felvételen Pali bácsi. De lett, és Szombathely szerdán őt ünnepelte. Őt, aki az ünnepség végére annyi plakettet és kitüntetést kapott, hogy reméljük, kombi autóval érkezett, hogy azt haza is tudja vinni. Jó volt egy kicsit magunkénak érezni az ő sikerét, jó volt, hogy végre olyan színpados esemény volt a Rendezvény téren, ami nem megosztotta, hanem összekovácsolta Szombathely népét.

Szombathelyi olimpikonok köszöntése a Fő téren
Eszter, Pars barátnője, akinek sokat köszönhet, és a bajnok családja
Vágvölgyi Bálint

Olvasóink figyelmét egyúttal felhívjuk arra, hogy a fotókra kattintva bőséges képgalériában mutatjuk meg a tegnap esti ünneplést, így aki lemaradt volna róla, az is kicsit ott érezheti magát az ovációzáporban. Klikkeljenek!

Az MSZP is ünnepelt

Bár korábban azt írtuk, hogy a helyi MSZP nem vett részt a szombathelyi olimpikonok köszöntésében, dr. Ipkovich György országgyűlési képviselő arról tájékoztatott, hogy ő egy személyben képviselte a Magyar Szocialista Pártot. Az elejétől a végéig a Fő téren ünnepelt és személyesen gratulált az londoni ötkarikás játékok szombathelyi hőseinek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra