Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Pars Krisztián: Alkoholos állapotban tettem valamit az italomba, amit nem kellett volna

A doppingvétség miatt másfél évre eltiltott szentgotthárdi kalapácsvető azt mondta, soha nem doppingolt.

A szombathelyi Dobó SE olimpiai és Európa-bajnok, vb-ezüstérmes dobóatlétája ez év elején bukott meg a doppingteszten NSO: Pars Krisztián megbukott a doppingteszten 2018. April 10. 17:31 , a nyár elején jogerőssé vált Jogerőssé vált Pars Krisztián másfél éves eltiltása 2018. June 29. 10:02 másfél éves eltiltása.

Nyugat.hu

Pars most a nemzetisport.hu-nak adott hosszabb interjút, ebben beszél arról is, hogyan buktt meg a doppingteszten, és hogyan került a tiltott szer a poharába.

Pars kijelentette, hiba volta a fegyelmi tárgyaláson arra hivatkoznia, hogy valamit becsempészhettek az italába. Ezt ugyanis saját maga tette meg.

Egy születésnapi bulin követtem el azt a buta hibát, hogy alkoholos állapotban kipróbáltam valamit, amit addig sohasem. Az ital és az a valami gyorsan hatott, és nekem akkor pontosan arra volt szükségem, hogy kiszakadjak a valóságból, és a kellemes bódulatban végre ne a gondjaim foglalkoztassanak.

Elmesélte a lebukását is, a szombathelyi pályán edzett éppen, amikor megjelentek az ellenőrök, és tőle is mintát kértek. Nem is gondolt arra, hogy az a

bizonyos kedvcsináló

a vesztét okozhatja.

Kijelentette, biztos abban, hogy nem a vele együtt piáló barátai dobták fel, a legjobban attól félt, olyan hosszú időre eltiltják, hogy esélye sem lesz a visszatérésre.

Ha a WADA nem fogadta volna el a Magyarországon kiszabott másfél éves eltiltásom mértékét, a legrosszabb esetben négy esztendőre is kivonhattak volna a forgalomból. Magamat nevetném ki, ha most azt mondanám, hogy a körülményekhez képest viszonylag jól jártam, mert a pofont vidéken sem szokták megköszönni

- mondta.

Pars Krisztián 2019. július 13-án térhet vissza a versenyzéshez.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra