Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Pars Krisztián visszatért másfél éves eltiltása után, és azonnal le is mondta első versenyét

Azt mondta, csalódott, mert arra számított, hogy úgy kezelik, mint egy olimpiai bajnokot.

Pars Krisztián szombathelyi olimpiai bajnok kalapácsvető tavaly év elején bukott meg NSO: Pars Krisztián megbukott a doppingteszten 2018. April 10. 17:31 egy doppingteszten. Másfél évre tiltották el, a döntés júniusban lett jogerős Jogerőssé vált Pars Krisztián másfél éves eltiltása 2018. June 29. 10:02 . Idén januárban kiderült Kokain miatt tiltották el másfél évre Pars Krisztiánt 2019. January 06. 12:58 , hogy Pars szervezetében az egy évvel korábbi ellenőrzéskor kokaint találtak.

Parsnak lejárt az eltiltása, és a hétvégén az MTK pályán rendezett országos bajnoki versenyén tért vissza. Első kísérlete érvénytelen lett, aztán az érkező zivatar miatt félbeszakadt a verseny, a szervezők úgy döntöttek, hogy szerdán Szombathelyen folytatják.

Pars Krisztián
Nyugat.hu

Pars azonban lemondta a versenyt, arra hivatkozva, hogy nem érez magában motivációt és félti a térdét, egy korábbi sérülése miatt újabb műtét vár rá. Úgy döntött, mindent egy lapra tesz fel, az augusztus 17-i tapolcai versenyre - idézi a sportolót az SzPress Hírszolgálat.

A motivációjának hiányát firtató kérdésre csalódottságának adott hangot.

Arra számítottam, hogy a visszatérésemkor úgy kezelnek, mint egy olimpiai bajnokot, illetve egy olyan versenyzőt, aki húsz esztendőn át alázattal szolgálta az atlétikát, meglehetősen sokat tett le az asztalra, és ez idő alatt csak egyetlen buta hibát követett el. Elvártam volna, hogy leülnek velem a vezetők egy asztalhoz, elmondják, hogy mihez kötik a beszüntetett támogatásom folytatását, világossá teszik, hogy mire számíthatok, és mire nem. Nyilván tudják, hogy a legutóbbi műtétem nem orvosolta a panaszaimat, nem az én hibám, hogy augusztusban újra nekiesnek a térdemnek. Az elmúlt másfél év viszontagságai után nem mindegy, hogy ezért nekem kell a zsebembe nyúlni, vagy van-e még annyi hitelem és tekintélyem, hogy másokra is számíthassak. Senki nem keres, még csak nem is kérdeznek, nos, ezért sem érzem magamat mentálisan acélosnak

- mondta az SzPress-nek.

Parsnak Tapolcán legalább 76 métert kell dobnia ahhoz, hogy meg tudja magát nyugtatni, illetve meg tudja győzni a döntéshozókat arról, hogy sikeresen visszatért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra