Egynapos sztrájk a szombathelyi Nagy Lajosban - Vas megye hat iskolájában tartanak demonstrációkat pénteken

Lesz élőlánc, demonstráció, flashmob, és egységes kiállás az oktatáspolitika hibái ellen.

Péntek reggel újra megmozdulnak a pedagógusok és a velük szolidáris diákok, szinte az egész országban.

Szombathelyen, Kőszegen és Szentgotthárdon is sor kerül demonstrációkra. A tanárok a közoktatás nehéz helyzete, a diákok leterheltsége és a pedagógusok alacsony bére ellen tiltakoznak.

Élőlánc a Kanizsai Dorottya Gimnázium előtt október 5-én
Mészáros D. Zsolt

Szombathelyen

A demonstrációsorozat kora reggel kezdődik.

7:20-kor a szombathelyi Gayer parkban a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárai és a Zrínyi Ilona Általános Iskola pedagógusai tartanak 20 perces flashmobot, azaz villámcsődületet.

Mint írják, ismét szeretnék felhívni a figyelmet az oktatási rendszer egyre súlyosbodó problémáira.

7:30-kor a Hefele Menyhért Szakképző Iskola oktatóinak szolidaritási figyelmeztető sztrájkja kezdődik, ami 8:15-ig tart. Azt írják, a demonstráció korai időpontját és rövidségét az indokolja, hogy csak szolidaritási, azaz figyelmeztető sztrájkra van lehetőségük az első tanórában.

Mi tesszük hozzá, hogy ilyen jellegű sztrájkra már volt példa idén tavasszal Szombathelyen, amikor az élelmiszeripari technikum oktatói demonstráltak A szombathelyi élelmiszeripari technikum oktatói szolidarítanak, a vasszécsenyiek engedetlenek 2022. March 03. 13:13 .

Egynapos sztrájk

8:00-tól a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium pedagógusai, diákjai veszik körül élőlánccal iskolájukat, az élőláncba bárki beállhat, aki egyetért a demonstráció céljaival. Az élőlánc 30 perces lesz.

De ezzel még nincs vége, a gimnázium pedagógusainak jelentős része egynapos sztrájkot is bejelentett holnapra. A részletekre holnap visszatérünk.

Szentgotthárd, Kőszeg

7:45-től az egyházi fenntartású szentgotthárdi Szent Gotthárd Gimnáziumnál is élőlánc lesz. Mintegy száz emberre számítanak, mindenkit várnak, aki beállna az élőláncba.

7:45-kor a kőszegi Bersek József Általános Iskolát is élőlánc fogja majd át. A szervezők várják a szimpatizánsokat, azt kérik, hogy feketébe öltözzenek. A demonstrációt a szülői munkaközösség szervezi.

Szombathelyen legutóbb a múlt héten volt pedagógus demonstráció. Szerda reggel a Kanizsai Dorottya Gimnázium és a Zrínyi Ilona Általános Iskola pedagógusai, valamint a Neumann János Általános Iskola tanárai szerveztek élőláncot „Vétkesek, cinkosok, némák!” – Több szombathelyi iskolánál is demonstráltak a pedagógusok szerda reggel 2022. October 05. 08:58 . A demonstrációkhoz a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és a répcelaki általános iskola pedagógusai is csatlakoztak A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és a répcelaki általános iskola pedagógusai is csatlakoztak a tiltakozási hullámhoz 2022. October 05. 11:44 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet