Péntek este „Hajnal volt” a szombathelyi Fő téren - Időtlen időutazás az AnimaSongs-zal

Hazai pályás nagyszínpadon mutatkozott be Prieger Szabolcs új projektje.

Gyaníthatóan nem véletlen, hogy a szombathelyi Fő térre szervezett háromnapos Food & Music Weekend Háromnapos minifesztivállal indul a nyári programdömping Szombathelyen May 18. 11:36 időpontja átfedést mutat a Savaria Moziban zajlott választási nagyrendezvénnyel Nemény András: "A céljainkat krízishelyzetben sem adtuk fel, új utakat kerestünk" May 24. 20:39 . De tekintsük ezt átmeneti állapotnak, bármi is történik majd június 9-én, a zene velünk marad.

Food Truck és AnimaSongS-koncert
Este már többen vették a rendezvénytér felé az irányt. Kattintson a további képekért!
Mészáros D. Zsolt

Főleg akkor, ha az időtlen.

Időtlenek azok az Anima-dalok is, amelyek péntek este mégis időutazásra invitálták a szombathelyi közönséget.

Prieger Szabolcs AnimaSongs nevű projektjének ez volt a bemutatkozó koncertje. Rajta kívül még Korponay Zsófi (ének), Szalay Fatima (ének), Dénes Szilveszter (basszusgitár, billentyűs hangszerek), Avas Bendegúz (fúvós hangszerek), Doma Bence (gitár, billentyűs hangszerek), Varga György (effektek) van a csapatban, amely klasszikus, korábbi Anima Sound System-számokat játszik.

Food Truck és AnimaSongS-koncert
Mészáros D. Zsolt

Péntek este például a Shalom-lemez dalaival kezdtek, hogy a "Csinálj gyereket!"-tel fejezzék be.

A szombathelyi közönség először meglehetős távolságtartással fogadta a produkciót, majd fokozatosan hozzá- és visszamelegedett az ismert dalokhoz, amelyek közül jó néhány (Hajnal volt, 68, Tekerd! stb.) slágerré nőtte ki magát.

Food Truck és AnimaSongS-koncert
Fokozatosan melegedett be a közönség. Kattintson a további képekért!
Mészáros D. Zsolt

A koncert utolsó harmadában már tánc is volt a színpad előtt, ahol Nemény András polgármestert is láttuk felbukkanni néhány perc erejéig.

A zenekart Szombathelyen legközelebb december végén lehet majd megcsípni, de az elkövetkezendő hetekben-hónapokban az országban több koncertet is adnak.

Food Truck és AnimaSongS-koncert
Mészáros D. Zsolt

Prieger Szabolcs elmondása szerint Anima után - Klippremier és interjú Prieger Szabolccsal February 23. 16:00 szakmai okok miatt vált ki a Anima Sound Systemből, hogy egyszerre két projektet is indítson: az AnimaSongS mellett a közelmúltban szólólemezzel is előrukkolt A dalokról személyesen – Megjelent Prieger Szabolcs első szólólemeze, a „Jelszó” April 28. 06:29 .

Eközben a folyamatosan új utakon járó Anima Sound System is dolgozik és koncertezik tovább. A legutóbbi lemezről, a tervekről és Szabolcs kiválásáról Prieger Zsolt zenekarvezető a Nyugat.hu podcastjában Prieger Zsolt: „Szörnyű lehet Majkának vagy Azahriahnak lenni” April 15. 20:01 beszélt részletesen.

A háromnapos Food & Music Weekend rendezvénysorozat szombaton és vasárnap újabb koncertekkel Háromnapos minifesztivállal indul a nyári programdömping Szombathelyen May 18. 11:36 folytatódik a szombathelyi Fő téren.

A gasztronómiai felhozatalról itt Jó idő, ingyenes koncertek és rengeteg kaja – A kérdés csak az, lesz-e rá pénzük a szombathelyieknek May 24. 17:42 írtunk részletesen.

Food Truck és AnimaSongS-koncert
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra