Sikerült vécére mennie a szombathelyi Csótónál? Ön egy szerencsés kiválasztott

A város egyik legkedveltebb helye a Csótó, még sincs nyitva egész nap az illemhely.

Ritkán veszem rá magam a futásra, le sem merem írni, mennyire ritkán. Amikor viszont ráveszem magam, az általában egybeesik egy néhány hétig tartó, aztán hamvában holt életmódváltással. Ilyenkor pedig a folyadékbevitelre is lelkiismeretesen odafigyelek, napi 3 liter víz az adag. Így esett, hogy amikor az egyik szombat délelőtt futásra adtam a fejem a szombathelyi Csótónál, és már megvolt amit bírtam, – nem volt túl nagy a táv, ezzel sem dicsekszem el – a tónál lévő nyilvános WC felé vettem az irányt.

Mészáros D. Zsolt

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Igen ám, de mint kiderült, majd csak 13 órától lehet használni, addig zárva. 13 óra után pedig 100 forintos érmével működik. Persze az sem volt nálam, dupla pech. Így inkább hazasiettem, egyébként sokkal jobb időeredménnyel, mint amit a tónál produkáltam.

Kényelmetlen dolog ez, gondolom, nemcsak nekem, hanem a tó körül sétálóknak is. Meg is kérdeztem az önkormányzatot, miért így üzemel a nyilvános illemhelyiség, milyen szabályoknak kell megfelelni az üzemeltetőnek, aki egyébként a tónál található étterem tulajdonosa. A csónakok és vízibiciklik működtetése is az étteremhez tartozik.

A tó jó pár évvel ezelőtti felújításkor lebontották a hídnál lévő önkormányzati WC épületét. Az újjal pedig korábban is voltak gondok, hiszen átadása után nem sokkal egyáltalán nem lehetett használni. Közel fél éve nem boldogulnak a szombathelyi Csótó új vécéjével, még mindig zárva tart 2016. November 22. 08:08 Így újra és újra témát ad lapunknak, hogy a közkedvelt helyen hogyan tudnak könnyíteni magukon az emberek.

A szerződésből, amit Károlyi Ákos jegyző megküldött, kiderült, azt 2015. július 1-jével kötötték meg az étterem tulajdonosával határozatlan időre. A város részéről Puskás Tivadar akkori polgármester aláírása szerepel rajta. A pályázati felhívás egyébként nem tartalmazott előírást a mellékhelyiség nyitva tartását illetően. Az üzemeltető a szerződésben foglalt feltételekkel tudta vállalni a nyitva tartást, amelyet a közgyűlés 2015-ben elfogadott.

A leírtak alapján szeptember 1-jétől április 30-ig naponta 13 órától 19 óráig kell nyitva tartani az illemhelyet. Május 1-jétől augusztus 31-ig pedig reggel 9 órától 20 óráig. Ezt egyébként fel is tüntették a helyszínen.

Az is benne van a szerződésben, hogy a szolgáltatási díj mértéke legfeljebb 100 forint/alkalom lehet, a pelenkázó helyiséget pedig szolgáltatási díj szedése nélkül köteles működtetni, tisztán tartani az üzemeltető, aki tapasztalatom szerint eleget is tesz a kritériumoknak.

Mészáros D. Zsolt

Károlyi Ákos azt is írta, hogy az önkormányzathoz nem érkezett panasz az illemhelyiség működtetésével kapcsolatban.

Ha valaki esetleg úgy járna, mint én, akkor van azért másik megoldás, kettő is. Érdemes többet futni, mint én, vagyis jól kiizzadni a folyadékot, vagy ott az étterem, ami hétköznap már 9-kor, szombaton pedig 10-kor nyit. Bár nem biztos, hogy valaki izzadt futófelszerelésben akar átmenni az éttermen a mosdóig. Akkor sem, ha a WC használatáért nem kell semmit fogyasztanunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet