Podcast Péntek: Amerikában tudnak és akarnak is tiltakozni

Stúdiónk vendége Németh Ákos szombathelyi tanácsnok, aki nemrég a helyszínen tanulmányozta az USA működését.

2022 végén négy magyar közéleti személyiség is részt vehetett az amerikai IVLP tengerentúli programjában.

Hajnal Miklós országgyűlési képviselő (Momentum), Dankó Dénes Sátoraljaújhely alpolgármestere, Balázsy Péter Vas vármegyei jegyző és Németh Ákos szombathelyi tanácsnok (LMP) három hetet töltött az USA-ban, hogy megismerjék és megtapasztalják, hogy hogyan működik a föderális állam, a decentralizált hatalommegosztás, különböző jogalkotási és végrehajtási szintek hogyan viszonyulnak egymáshoz.

Mindezek mellett bepillantást nyerhettek különböző szakterületek helyi működésébe is.

Balázsy Péter a múlt héten egy nyilvános előadás formájában Balázsy Péter Amerikából jött, de vajon hova tart? 2023. January 27. 11:44 számolt be a tengerentúli útjáról, Németh Ákos pedig elfogadta a meghívásunkat, és a Nyugat.hu podcast stúdiójában osztja meg élményeit olvasóinkkal.

Az USA mindig érdekes beszédtéma.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Podcast