Potom 130 millió forintért most kastélyt vásárolhat Szombathely belvárosában

„Teljesen tehermentes, azonnal birtokba vehető. Adottságai kiválóak, a belváros egyik legszebb utcájában fekszik.”

Magyarországon nem számít különlegességnek a kastély, az ingatlanportálokon is rendszeresen felbukkannak, de az meglehetősen ritka, hogy egy belvárosban kínálnak ilyen épületet eladásra.

Márpedig most ez a helyzet.

Az Ingatlan.com Szombathely belvárosában, a Széll Kálmán utcában 130 millió forintért hirdeti az egykori MÁV-óvodát, a város egyik jellegzetes épületét.

„Műemlék jellegű helyi védelem alatt álló épület, teljesen felújítandó. Az ingatlanról részletes felmérési terv készült, amely a vételár részét képzi. Összközműves, gázmérő nincsen, tekintettel arra, hogy gáztervet igényel az ingatlan. Teljesen tehermentes, azonnal birtokba vehető. Adottságai kiválóak, a belváros egyik legszebb utcájában fekszik. Maximális beépíthetőség: 70%, maximális építmény magasság: 14 m. Övezeti besorolás: Településközpont vegyes terület. Zártsorú elhelyezés.”

– olvasható a leírásban, számos fotó társaságában.

Az épülettel egyébként lapunk is foglalkozott. 400 millió forint lenne a volt szombathelyi MÁV-óvoda felújítása - Ez a város egyik legszebb épülete 2020. October 28. 07:43

Az óvoda épülete 13 évig állt üresen, mikor is a MÁV a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül meghirdette értékesítésre.

Ingatlan.com

Először 88 millió volt az ára, aztán már csak 77 millióért kínálták. 2020 őszén jelentkezett egy vevő. Miután az önkormányzat úgy döntött, hogy nem él elővásárlási jogával, egy budapesti székhelyű befektetési cég vásárolhatta meg a város egyik legszebb épületét.

A SZOVA akkor úgy becsülte, hogy körülbelül 400 millió forint lenne a kastély felújítása.

Hogy időközben történt-e tulajdonosváltás, illetve ki árulja most a „MÁV-óvodát”, az nem derül ki a hirdetésből, a belső fotók viszont megmutatják, hogy milyen állapotban van most az épület.

Ingatlan.com

A 130 millió forint egyébként nem kiugró ár Szombathelyen, több lakóingatlant is árulnak most a 200-300 milliós kategóriában.

Igaz, egyik sem belvárosi kastély.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság