Az a kis szelet Trianon is romokban hever Szombathelyen

Fejetlen turulmadár mered egy összetört padra: Te tetted ezt, Zidane?

Szombathely magán Trianon-emlékműve romokban hever, fejetlen madár mered egy összetört pad maradványaira, most már hetek óta. Amióta a tulajdonos, Csorba Boldizsár meghalt, a terület a senkiföldje lett, ma már egyik oldalnak sem fontos a megléte.

Elhanyagolt állapotban a magán Trianon-emlékmű
Vágvölgyi Bálint

Ezért van Szombathelyen privát Trianon-emlékmű

Az 56-os Nemzeti Párt, az 56-os Magyar Nemzetőrség, az 56-os Lovagrend Vitézi Rend, a Magyar Vidék 56-os Szövetség, az 56-os Szövetség Vas Megyei Szervezete és a Szent Korona Rend (ha valaki kimaradt volna, akkor elnézést kérünk) régóta szeretett volna már egy emlékművet állítani a Szombathelyen és Vas megyében elesett 56-os nemzetőröknek Véráztatta, borzalmas nap: 12 ember értelmetlen halála sokkolta Szombathelyt 2015. November 04. 08:13 és a kivégzett magyaroknak.

Anno a szombathelyi közgyűlés megszavazott 2 millió forintot, és biztosította a jogot, hogy a Jáki úti köztemető hősi parcellájába emlékhelyet létesítsenek. A kiírt pályázatot az 56-osok meg is nyerték, ennek ellenére Veres Gábor művéért fizettek végül.

Az 56-osok végül 2011-ben, az SZTK mögötti házhoz tartozó, kis zöld magánterületen hozták létre a trianoni emlékművüket.

Elhanyagolt állapotban a magán Trianon-emlékmű
Vágvölgyi Bálint

A hetek alatt a helyzet annyit változott, hogy a romokat kezdik egy kupacba hordani, ami a problémát nem oldja meg. Ideje lenne elgondolkodni, hogy jó helyen van-e ez az emlékmű, illetve a szombathelyieknek szüksége van-e erre a Trianon-emlékműre, és a válaszok fényében felújítani, vagy elbontani kellene.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Összetörték és lefejezték a 3,5 mázsás szombathelyi turult

Újfent megrongálták Szombathely első magán Trianon-emlékhelyét. A Pelikán park szélén ezúttal a turulszobrot döntötték le.

Épülget Szombathely első magán Trianoni Emlékhelye

Büszkén áll Szombathely első magán Trianoni Emlékhelye: kereszttel és turulmadárral, egy belvárosi házfal tövében. Az 56-os Nemzetőrség pincéjében meglátjuk a folytatást: egy hősi emlékművet. - Csak épp területhasználati engedélyük nincs.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet