Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lezárták a Rác Gábor kirúgása ellen indított szülői petíciót, közel 2000 aláírás gyűlt össze

Eközben a zeneiskola tanárai közt is lezajlott egy belső aláírásgyűjtés.

Június 30-án éjfélkor 1787 aláírással zárult le az a petíció, ami Rác Gábor, nemrég még Bartók Béla Zeneiskolás hegedűtanár kirúgása ellen indult.


Előzmények

Május 15-én írtunk arról, hogy a zeneiskola tavaly kinevezett igazgatója a mestervizsgán úgy lepontozta helyettese, Pulay Teréz munkáját, hogy a vizsga sikertelen lett.

A vizsga után Rác Gábor, az intézmény egyik oktatója juttatta el szerkesztőségünknek az ügy részletes leírását, mely szerint a tantestület döntő többsége kiáll az igazgatóhelyettes mellett, és követelték az igazgató, Czenek László leváltását.

Cikkünk olyan nagy port kavart, hogy arra a szakma, a közélet és a tankerület is reagált, majd sikerült megegyezniük, de ez a megállapodás nem volt hosszú életű.

Rác Gábor ugyanis egy mondattal reagált a történésekre, a nyilatkozat miatt a tankerület igazgatója azonnal hatállyal elbocsátotta a pedagógust, és leváltották az igazgatóhelyettest a posztjáról.

Sok szülő, akinek gyerekét tanítja, vagy tanította a zenetanár, mélységesen felháborodott, mikor hallott a kirúgásáról. Petíciót indítottak, melyben azt követelik, hogy a tankerületi vezető vonja vissza Rác elbocsátását.


Két petíció is indult

A szülői tiltakozással párhuzamosan egy másik petíció is született Tiltakozás és petíció indult a szombathelyi zenetanár elbocsátása ellen 2020. June 16. 09:32 , amit Prof. dr. Kalló Zsolt, Liszt-díjas hegedűművész a Bartók Béla Zeneiskola pedagógusai közt írt ki.

A tanári petícióban azt kérik, hogy Rác Gábor kapja vissza állását a szombathelyi zeneiskolában, Pulay Terézt pedig helyezzék vissza vezetői munkakörébe.

Kalló Zsolt most lapunknak elmondta, a 86 aláírásra jogosult intézményi dolgozóból 54-en írták alá a petíciót, ami 63 százaléknak felel meg, de az aláírásukat nem adók közül is többen felkeresték őt, hogy elmondják, támogatják a kezdeményezést, de félnek a nevüket adni az ügyhöz.

Múlt héten mind a két petíciót továbbították a tankerületi igazgatónak, felsővezetőknek, szervezeteknek, de választ egyelőre sehonnan sem kaptak.

"Jól ismerem Fodor tankerületi igazgató urat, megfontolt és empatikus embernek tartom. Egész biztos vagyok benne, hogy Rác Gábor kirúgása és Pulay Teréz lefokozása nem az ő döntése volt" – mondta lapunknak Kalló Zsolt.

A tankerületnek most is elküldtük kérdéseinket, ha válasz érkezik, természetesen azt közöljük.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Tiltakozás és petíció indult a szombathelyi zenetanár elbocsátása ellen

A tankerület egyetlen mondat miatt rúgta ki a zenepedagógust, és leváltották a zeneiskola igazgatóhelyettesét is. Egy ismert szombathelyi zenészcsalád tagja is tiltakozik a lépés ellen.

Áll a bál a szombathelyi zeneiskolában, az igazgató lemondását követelik (frissítve)

A Bartók Béla Zeneiskola több pedagógusa lemondásra szólítja fel az igazgatót, mert szerintük megbuktatta kollégáját a mestertanári vizsgán.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra