Tiltakozás és petíció indult a szombathelyi zenetanár elbocsátása ellen

A tankerület egyetlen mondat miatt rúgta ki a zenepedagógust, és leváltották a zeneiskola igazgatóhelyettesét is. Egy ismert szombathelyi zenészcsalád tagja is tiltakozik a lépés ellen.

„Háromból három gyermekemet tanította hegedülni RÁC GÁBOR a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola VOLT hegedű tanára! Amit Tőle kaptak azért mindig hálás leszek, mivel nem csak hangszertudást, hanem sok-sok szeretetet is adott gyermekeimnek! A tegnapi döntés, miszerint kirúgtak egy szeretett tanárt, mert kiállt egy kollégája ellen elkövetett sérelemért megdöbbentett!

Keresem az utat, hogy milyen módon tudok hangot adni tiltakozásomnak! Nem akarok olyan döntést hozni, amivel magam számára is nagy fájdalmat okozok, de ha nem történik változás, akkor Szombathely városának zenepedagógiai munkájától el kell határolódnom! Még várok, hátha ez csak egy vasalódeszkás rémhír!”

A fenti sorokat dr. Kalló Zsolt hegedűművész, a Győri Varga Tibor Zeneművészeti Főiskola Zeneakadémiát végzett, doktori fokozatot szerzett tanára posztolta a Facebookon, aki egy ismert szombathelyi zenészcsalád tagja.

Tegnapi cikkünk Mégsem rendeződött a szombathelyi zeneiskola botránya, egy tanárt kirúgtak és lefokozták az igazgatóhelyettest 2020. June 15. 18:30 és Facebook-posztunk alatt is sok, Rác Gábort támogató, és a tankerület igazgatójának döntését elítélő komment érkezett, többen is felvetették egy tiltakozó akció szükségességét.

Közben el is indult a petíció, amelynek aláírói azt követelik, hogy Rác Gábort, gyermekeink tanárát ne távolítsák el az állásából, illetve a döntést vonják vissza.

Szülői tiltakozás Rác Gábor zenetanár kirúgása ellen

Mi, a petíció aláírói követeljük, hogy Rác Gábort, gyermekeink tanárát ne távolítsák el az állásából, illetve a döntést vonják vissza! Rác Gábor Szombathelyen hosszú ideje emberi, pedagógiai és szakmai minőséget képvisel hegedűtanárként: nemcsak hegedülni tanította/tanítja gyermekeinket, de példa nélküli figyelemmel, türelemmel, szeretettel emberségre is.

Kirúgás egyetlen mondat miatt

Tegnap írtuk Mégsem rendeződött a szombathelyi zeneiskola botránya, egy tanárt kirúgtak és lefokozták az igazgatóhelyettest 2020. June 15. 18:30 , hogy Fodor István, a szombathelyi tankerület igazgatója azonnali hatállyal elbocsátotta Rác Gábort, a Bartók Béla zeneiskola tanárát. Az elbocsátás indoka az a mondat volt, amit korábban lapunknak nyilatkozott, és így szól: „Az erkölcsi győzelem a miénk, de a végeredmény sajnálatos.”

A tankerületi igazgató ugyanakkor leváltotta Pulay Teréz igazgatóhelyettest is, Rác Gábor lapunknak azt mondta, az igazgatóhelyettes leváltását azzal indokolta Fodor István, hogy ha Pulay Teréz igazgatóhelyettes maradna, akkor aláásná az igazgató munkáját.

Előzmények

Május 15-én írtunk Áll a bál a szombathelyi zeneiskolában, az igazgató lemondását követelik (frissítve) 2020. May 15. 12:17 arról, hogy a zeneiskola tavaly kinevezett igazgatója a mestervizsgán úgy lepontozta helyettese, Pulay Teréz munkáját, hogy a vizsga sikertelen lett.

A vizsga után Rác Gábor, az intézmény egyik oktatója juttatta el szerkesztőségünknek az ügy részletes leírását, mely szerint a tantestület döntő többsége kiáll az igazgatóhelyettes mellett, és követelték az igazgató, Czenek László leváltását.

Cikkünk olyan nagy port kavart Nagy port kavart a Bartók Béla zeneiskola igazgatójának ügye, a szakma, a közélet és a tankerület is reagált 2020. May 18. 17:11 , hogy arra a szakma, a közélet és a tankerület is reagált, ezt követte a múlt heti megegyezés, majd a tankerületi igazgató tegnapi váratlan, drasztikus intézkedése.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet