Rágalmazás miatt beperelné a Spart a kormány

Nem elégszenek meg a fenyegetéssel, perre mennek.

Pert fontolgat a magyar kormány a SPAR ellen – értesült a Világgazdaság. A lap úgy tudja, hogy rágalmazás miatt viszi bíróság elé az osztrák anyacéget, amelynek tulajdonosa, egyben vezérigazgatója szokatlanul éles és támadó nyilatkozatot tett március közepén a magyar kormányzatról.

Hans Reisch a magyar állam viszonylag nyíltan tolmácsolta feléjük, hogy részesedést szerezne a kiskereskedelmi láncban. A Spar Austria meg akarja védeni vagyonát Orbán Viktor karmaitól, aki már kérte a kereskedelmi multitól: engedje meg rokonának, hogy befektessenek a magyar leányvállalatba. Alapvetően a magyar kormány részesedésen keresztül akarja átvenni a cégünk tulajdonjogát – fogalmazott nyilatkozatában Hans Reisch.

Korábban erre a kijelentésre reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium, majd Lázár János építési és közlekedési miniszter is megfenyegette Lázár János egyértelműen megfenyegette a Spart March 21. 12:16 , illetve Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter berendelte Berendelte a minisztériumba a Spar vezetőjét Nagy Márton, hogy "elbeszélgessen" vele March 25. 15:24 a Spar vezetőjét, majd jelezte neki, hogy minden kijelentésnek következménye van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság