Rakétákkal lövöldöz Észak-Korea

Már a negyedik rakétáját lőtte ki Észak-Korea a Keleti-tengerbe egy héten belül. Legutóbb pénteken egy interkontinentális rakétát, vasárnap pedig egy rövid hatótávolságú ballisztikusat küldtek a levegőbe.

Dél-Korea az USA-val közösen tart hadgyakorlatot Szabadságpajzs néven, ami még a jövő héten is tart, erre lehettek válaszok az észak-koreai rakétakilövések.

A dél-koreai hadművelet célja, hogy a “testvérállam” katonai fenyegetései ellen erődemonstrációul szolgáljon, de úgy tűnik, ez ilyen válaszlépéseket vált ki Kim Dzsongunék részéről, akik rendre így viselkednek hasonló esetekben, mert fenyegetve érzik magukat.

Mindez azt is eredményezte, hogy a történelmileg ellenséges viszonyt is felrúgta Japán és Dél-Korea, hogy a helyzetről egyeztessen és egységesen léphessen fel a diktatórikus szomszéd állammal szemben.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek