Szombathely régen és most: így alakult át a Kresz-park

Régi képeslapok, fotók alapján nézzük meg a változásokat.

Folytatjuk népszerű sorozatunkat, amiben fogunk öt régi fotót Szombathelyről és végigjárjuk őket. Most nem barangoltuk be a város nagy részét, egy olyan helyet néztünk meg, ami sokakban ébreszthet emlékeket. Ez pedig a Brenner- és a Kresz-park.

Önök pedig egy csúszka segítségével könnyen összehasonlíthatják a park részleteinek mostani és a múltbéli képét.

BDK archivum / Mészáros D. Zsolt

A Kresz-park Látványos lett a szombathelyi KRESZ-park, szombaton a víztoronnyal együtt ki is nyit 2023. March 28. 12:12 és a környéke is változott az évtizedek során, ahogy a víztornyot sem kerülte el a megújulás.

BDK archivum / Mészáros D. Zsolt

Hogy ma szebb, vagy régen volt az, talán igazán csak azok tudják összehasonlítani, akik évtizedekkel ezelőtt még gyerekként is róhatták a köröket a lámpák között.

BDK archivum / Mészáros D. Zsolt

Talán az érzés ugyanaz.

Fortepan/Szalai Béla / Mészáros D. Zsolt

Hamarosan újabb városrészeket keresünk fel, addig pedig nézegessék a mostani galériánkat.

BDK archivum / Mészáros D. Zsolt

Ha önöknek is van élményük vagy esetleg régi fotójuk akár a Kresz-parkról, akár az évtizedekkel ezelőtti Szombathelyről, osszák meg velünk kommentben itt, vagy Facebook posztunk alatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Múltbanéző