Túl fényes és még villog is, ez tűrhetetlen!

Zavarta a lakókat a világító reklámtábla Szombathelyen, az önkormányzat szabályokat hozott.

Nyári időszakban 20 órától, téli időszakban 18 órától le kell csökkenteni a reklámtábla fényerejét, 22 órától reggel 6 óráig le is kell kapcsolni azt - közölte kérdésünkre a szombathelyi önkormányzat.

A Szent Márton és a Hunyadi kereszteződésében felállított LED-es reklámtábláról bő két éve már írtunk Önt is idegesíti Szombathely új reklámtáblája? Az önkormányzat szerint minden rendben van vele 2020. March 03. 07:13 . Nem sokkal korábban állították fel a reklámtáblát, ami - finoman szólva - meghökkentette a lakókat és az autósokat.

Reklámtábla a forgalma út mellett
Mészáros D. Zsolt

A táblán reklámspotok futnak, amiket villogó fény választ el egymástól, a fényereje pedig jóval erősebb, mint sötétben a közvilágításnak. Így messzire világít, még napsütéses időben is jól látható a fénye.

A tábla mellett tízemeletes lakóházak vannak, az utca túloldalán, az úgynevezett barna házak ablakainak jó része is erre néz. Nem véletlen, hogy sokan felháborodtak a zavaró reklámtábla miatt. Mi akkor megkérdeztük az önkormányzatot, hogy minden szabályt betartottak-e a tábla telepítése és működtetése közben, a válasz szerint igen, minden rendben van.

Tízemeletes tövében, a tábla mindkét oldala világít
Mészáros D. Zsolt

Most, bő két évvel később aztán olyan információkat kaptunk, hogy több lakossági bejelentés történt, sőt, állítólag voltak, akik feljelentést tettek az ügyben.

Így ismét az önkormányzathoz fordultunk. A jegyző válaszában kifejtette, hogy valóban érkeztek bejelentések Kelemen Krisztián, Putz Attila és Sátory Károly önkormányzati képviselőkhöz, ami alapján február végén a városháza városüzemeltetési osztálya egyeztetést tartott a reklámtábla üzemeltetőjével.

Szemben a barnaházak
Mészáros D. Zsolt

Ennek az eredménye a cikk elején írt fényerőcsökkentés és az éjszakai kikapcsolás, amit az üzemeltető el is fogadott. Abban is megegyeztek, hogy a hirdetések közti villogást megszüntetik.

Az önkormányzatnak - mint írták - nincs tudomása arról, hogy feljelentés is történt volna az ügyben.

Még korábban megkérdeztük azt is, hogy mennyit fizet a tábla üzemeltetője az önkormányzatnak a közterület használatért. Azt a választ kaptuk, hogy ez az összeg egy évre 324.000 forint + Áfa.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság