Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rekordszámú turistát várnak a nyáron Vas megyébe

Megújult a Tourinform szombathelyi irodája.

Ma délután ismét megnyitották a szombathelyi Tourinform irodát a Fő tér és Király utca sarkán. Az ünnepélyes szalagátadón Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmusszakmai igazgatója és Nemény András, Szombathely polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket.

Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője és Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmusszakmai igazgatója megnyitja a szombathelyi Tourinform irodát
Mészáros D. Zsolt

Juhász Szabolcstól megtudtuk, hogy az elmúlt három, turisták nélkül töltött hónap a megújulásról szólt. A Tourinform irodák arculatot cseréltek, modern, letisztult logót kaptak, valamint számos irodájuk, például a szombathelyi is megújult. Az új irodában óriáskijelzők, helyi termékek, látnivalókról szóló kiadványok és prospektusok várják az érdeklődőket. Juhász Szabolcstól azt is elárulta, hogy idén rekordszámú látogatót várnak a megyébe.

dr. Nemény András, Szombathely polgármestere a Tourinform iroda átadásán
Mészáros D. Zsolt

Juhász a csaknem 20 millió forintos támogatásból megújított iroda átadása alkalmából beszélt arról is, hogy az elmúlt hónapok komoly kihívást jelentettek a turizmus számára, de a fejlesztéseknek a koronavírus-járvány ellenére folytatódnak. Azt is megtudtuk, hogy rekordszámú forgalomra számítanak az idei évben. Valamint kiderült az is, hogy a régió eddig is nagyszámú érdeklődőt vonzott. A tavalyi évben a régió volt a harmadik legnépszerűbb célpont a külföldi turisták körében.

A szombathelyi Tourinform irodába betérve összesen harminc település hatvan attrakciójáról kaphatunk tájékoztatást. Az irodába várakozva pedig számos kisfilmet is megnézhetünk.

Tourinform iroda megújult kívülről és belülről
Mészáros D. Zsolt

Nemény András elmondta: kifejezetten örül annak, hogy a turisták az irodába belépve egyből a helyi termelők termékeiket látják meg. A polgármester kifejtette, hogy most már országosan ismert és népszerű a séi csokoládé és a vaskeresztesi bor is. Örül annak, hogy az iroda népszerűsíteni tudja a helyi kézműves árukat is. Úgy hiszi, hogy a Tourinform iroda a város egyik kulturális középpontjává válik, ahova a szombathelyiek is be fognak térni, egy-egy koncert vagy színházjegyért.

Tourinform iroda új helyszínen
Mészáros D. Zsolt

A kérdés már csak az, hogy mit kapnak idén Vas megyébe és Szombathelyre érkező turisták? Korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk arról, hogy a Savaria Karnevál idén is elmarad. A megye két legnagyobb fürdője, Bükön és Sárváron azonban már kinyitott és várja a védettségi igazolvánnyal rendelkező pihenni vágyókat. Valószínűleg a fürdőzés mellett idén a természetjárásé lesz a főszerep, Juhász Szabolcs kiemelte Kőszeg és Őrség turisztikai szerepét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra