Remekeltek a Nyugati Eszkimók a 3x3-as bajnokságokban

Két korosztályban, a felnőttek és az U16-osok mezőnyében is megnyerték az ERSTE 3x3-as, kispályás jégkorong bajnokságot a szombathelyi Nyugati Eszkimók.

A 3x3-as bajnokságot a sztenderd jégkorong pályánál kisebb méretű felületen játsszák. A Magyar Jégkorong Szövetség hosszú évek óta rendez kispályás versenyeket, elsősorban azoknak a csapatoknak játéklehetőséget biztosítva, amelyek nem tudnának három vagy négy sort kiállítani.

Az U16-os korosztályban idén kilenc gárda három darab hármas csoportban mérkőzött meg a 3x3-as kispályás bajnokság alapszakaszában, minden együttes két tornát rendezett.

A szombathelyi „kis eszkimók” mind a tizenkét alapszakasz meccsüket behúzták - a Várpalota Lizards és a Mosonmagyaróvári Jégsárkányok voltak a „szenvedő alanyok” – tudtuk meg a csapattól.

A középszakaszban a Tatabányai Polipok és a KESI Sólymok sem tudták megállítani Karvalits Gábor tanítványait, akik az Óbudai Jégcsarnokban rendezett elődöntőben a Jégkert SE-t (20-1), a fináléban pedig a KESI-t másodszor is legyőzve (17-1) megérdemelten lettek bajnokok.

Az U16-os csapat
Nyugati Eszkimók

Az U16-os csapat tagjai: Kövesdi Bálint, Horváth Zsombor, Karáth László, Gerencsér Bence, Czenki Konrád, Simon Zoltán, Pintér Marcell, Habercz Áron, Károlyi Robin, Horváth Domonkos, Süle Noel. Edző: Karvalits Gábor.

A felnőtt csapat
Nyugati Eszkimók

A Nyugati Eszkimók felnőtt együttese is remekelt a sorozatban, ők is megnyerték az alapszakaszt, és a rájátszásban is megtartották a jó formát, a VUA Pandákat 4-0-ra, míg a Soproni Jégtörőket 15-3-ra felülmúlva nyerték meg a 3x3-as, kispályás bajnokságot.

A gárda tagjai: Kovács Dávid, Nagy Dusán, Varga Ádám, Zsenák Norbert, Zelenák Márió, Seller László, Forgács Tamás, Barna Ádám,Házi Szabolcs. Játékos-edző: Karvalits Gábor.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport