Rémhír a csecsemőtolvajok kiengedése

A Facebook-on terjed az álhír, miszerint titokban kiengedték a július elején csecsemőt lopó párt Szombathelyen. Utánakérdeztünk, nem igaz.

Egy kollégánk hívta fel a figyelmet a Facebook-on terjedő hírre, miszerint "félnek a kismamák a lakótelepen, mert a csecsemő-rablók, mintha mi sem történt volna kutyát sétáltatnak a környéken". Egy mutáció szerint az asszony élettársához költözik, látták nagy papírdobozokkal és bőröndökkel szerdán este, a bejegyzés írója még azt is megemlítette, hogy egy Mercedes furgonba pakolták a cuccaikat és látszólag nem zavartatták magukat. A bejegyzések villámgyorsan terjednek az Interneten, ezért tartottuk fontosnak, hogy mielőbb utánakérdezzünk, mi ebből az igazság?

O. Klára és P-K. Zoltán vitték el a babát a szülészetről
O. Klára és P-K. Zoltán vitték el a babát a szülészetről
Facebook

Mivel a párost július 11-én helyezték előzetes letartóztatásba és ennek minimális hossza 30 nap, ezért elsőre lehetetlennek tartottuk, hogy a hír igaz legyen, de a biztonság kedvéért megkerestük az ügyészséget is, ahol a Derkovits és Olad városrész anyukáit megnyugtató választ kaptunk.

A sajtótájékoztató teljes anyaga

Az elkövetőket nem hogy nem engedték ki idő előtt, de a Szombathelyi Járási Ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatásuk további három hónappal történő meghosszabbítását, mindkét elkövető tekintetében. Ezt Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség szóvivője mondta el a nyugat.hu-nak, kérdésünkre válaszolva.

És hogy teljesen egyértelmű legyen, P-K. Zoltán és O. Klára jelenleg is rács mögött vannak, tehát nem láthatták őket a napokban kutyát sétáltatni a szombathelyi Váci Mihály utcában.

Kérjük olvasóinkat, a fentiek ismeretében ne terjesszék az álhírt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Előzetesben a csecsemőtolvajok Szombathelyen (Videóval frissítve)

Elrendelték az előzetes letartóztatását annak a 38 éves nőnek és 31 éves férfinak, akik két napja elvittek egy csecsemőt a szombathelyi kórházból.

Maguknak lopták a csecsemőt Szombathelyen (videóval frissítve)

Véletlenszerűen vittek el a szülészetről egy kislányt Szombathelyen egy 38 éves anyának, aki tavasszal elvetélt. Véletlen, hogy egy szomszédban lakó nő csecsemőjét vitték el.

Ellopott csecsemőért rohanták le a házat rendőrök Szombathelyen

Délután tűnt el egy újszülött Szombathelyen, a rendőrség egy órán belül lecsapott a tettesekre. Emberkereskedelem gyanújával hallgatják ki őket.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló