Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rendeződött a szombathelyi zeneiskola igazgatójának ügye

Van aki örül, van aki nem, a következtetést mindenki vonja le maga.

Május elején robbant ki a szombathelyi Bartók Bála Zeneiskola igazgatója körüli botrány, melyről itt írtunk.

Hozzánk Rác Gábor, a zeneiskola egyik pedagógusa fordult a tanári kar nevében, hogy igazságot követeljen egy kollégájának.

Akkor próbáltuk elérni a pedagógusok által megvádolt intézményvezetőt, Czenek Lászlót, illetve a Szombathelyi Tankerületi Központ vezetőjét, Fodor Istvánt is, de előbbi nem kívánt nyilatkozni, utóbbi pedig arról tájékoztatott, hogy amit lehet, a tankerület megtesz a felek kibékítése és az intézmény zavartalan működése érdekében.

Aztán sokáig csend.

Fodor István ma arról tájékoztatott minket, hogy az iskola igazgatójának és a sértett félnek, az intézmény helyettes vezetőjének sikerült kibékülnie. Ezt mindketten írásba is adták, a közös cél ugyanis az intézmény színvonalas működése, valamint hírnevének megőrzése, mely csatározások közepette nem lehetséges.

Korábban arról is volt szó, hogy ha nem sikerül békés úton megoldani a problémát, valakit elbocsájthatnak az intézményből, ám a tankerületi vezető szerint erre sem kellett sort keríteni.

A Szombathelyi Tankerületi Központ a Zeneiskola hatékony és eredményes vezetéséhez minden szükséges szakmai támogatást biztosít – zárja a tájékoztatást Fodor István.

Az ügy lezárásával kapcsolatban Rác Gábor szűkszavúan csak annyit mondott: Az erkölcsi győzelem a miénk, de a végeredmény sajnálatos.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Áll a bál a szombathelyi zeneiskolában, az igazgató lemondását követelik (frissítve)

A Bartók Béla Zeneiskola több pedagógusa lemondásra szólítja fel az igazgatót, mert szerintük megbuktatta kollégáját a mestertanári vizsgán.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra