Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rendeződött a szombathelyi zeneiskola igazgatójának ügye

Van aki örül, van aki nem, a következtetést mindenki vonja le maga.

Május elején robbant ki a szombathelyi Bartók Bála Zeneiskola igazgatója körüli botrány, melyről itt írtunk.

Hozzánk Rác Gábor, a zeneiskola egyik pedagógusa fordult a tanári kar nevében, hogy igazságot követeljen egy kollégájának.

Akkor próbáltuk elérni a pedagógusok által megvádolt intézményvezetőt, Czenek Lászlót, illetve a Szombathelyi Tankerületi Központ vezetőjét, Fodor Istvánt is, de előbbi nem kívánt nyilatkozni, utóbbi pedig arról tájékoztatott, hogy amit lehet, a tankerület megtesz a felek kibékítése és az intézmény zavartalan működése érdekében.

Aztán sokáig csend.

Fodor István ma arról tájékoztatott minket, hogy az iskola igazgatójának és a sértett félnek, az intézmény helyettes vezetőjének sikerült kibékülnie. Ezt mindketten írásba is adták, a közös cél ugyanis az intézmény színvonalas működése, valamint hírnevének megőrzése, mely csatározások közepette nem lehetséges.

Korábban arról is volt szó, hogy ha nem sikerül békés úton megoldani a problémát, valakit elbocsájthatnak az intézményből, ám a tankerületi vezető szerint erre sem kellett sort keríteni.

A Szombathelyi Tankerületi Központ a Zeneiskola hatékony és eredményes vezetéséhez minden szükséges szakmai támogatást biztosít – zárja a tájékoztatást Fodor István.

Az ügy lezárásával kapcsolatban Rác Gábor szűkszavúan csak annyit mondott: Az erkölcsi győzelem a miénk, de a végeredmény sajnálatos.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Áll a bál a szombathelyi zeneiskolában, az igazgató lemondását követelik (frissítve)

A Bartók Béla Zeneiskola több pedagógusa lemondásra szólítja fel az igazgatót, mert szerintük megbuktatta kollégáját a mestertanári vizsgán.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra