Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Rendkívüli helyzet” a szombathelyi Schaeffler-gyárban is

Nem állnak le, de majdnem.

A „koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzet”-re hivatkozik az a körlevél, amelyet a Schaeffler Savaria Kft. juttatott el csütörtökön munkatársainak.

Eszerint a cég az elkövetkezendő négy hétben „rugalmasan változtatja” a munkaidőt.

Hétfőtől kezdve az első két héten „munkaidőkereten belüli pihenőnapok”, majd szabadságok és a húsvéti ünnepek következnek.

Nem állnak le, de majdnem
Bonyhádi Zoltán

Információink szerint a gyár nem áll le teljesen: egyrészt folyik a karbantartás, mennek tovább az egyedi projektek és a már megkezdett munkákat is befejezik.

A szellemi dolgozók egy része szintén szabadságra megy, másik része otthonról dolgozik.

A tervek szerint a gyár április 15-án indul újra, de ha a gazdasági helyzet úgy hozza, akkor még azt a hetet is szabadságnak adják ki, azaz csak április 20-án kezdenek.

A Schaeffler Savaria Kft. Vas megye legnagyobb vállalata, 2018-ban éves árbevétele 260 milliárd forint volt.

Az utolsó cégadatok szerint az alkalmazottak száma kb. 3300 körül van.

A koronavírus Vas megyei gazdasági hatásaival Dőlnek a dominók és a gazdaság - Már Vas megyében is van leállt multinacionális üzem 2020. March 17. 15:56 és a tegnapi miniszterelnöki bejelentésekkel Mire elég ez a tűzoltócső? – A megyei iparkamara a kormány szerdán bejelentett gazdaságvédelmi intézkedéseiről 2020. March 18. 19:03 lapunk részletesen is foglalkozott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra