Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rendkívüli közgyűléssel kezdődik az augusztus Szombathelyen

Vannak olyan ügyek, amik nem tűrnek halasztást.

Ha az előrejelzés nem csal, akkor éppen zivataros napokkal, hűvösebb idővel köszönt be az augusztus. Így talán nem lesz annyira fárasztó a képviselőknek bevándorolni a városházára 2-án, azaz hétfőn délelőtt.

Rendkívüli közgyűlést hívott össze ugyanis Nemény András polgármester, amit olyankor szoktak, ha halaszthatatlan ügyek vannak, amikkel nem lehet megvárni a következő "normál" közgyűlést.

Az elmúlt évtizedekben minden nyáron volt egy-két-három rendkívüli közgyűlés, az idén eddig egyről tudunk, az augusztus 2-iről.

Hat ügy, hármat már megírtunk

Hat napirendi pont lesz, ebből háromról már írtunk. Arról, hogy jelentkezett egy vevő a Gayer-park mellett álló, kétszer leégett Brenner-villáért, de az önkormányzatnak elővételi joga van, és valószínűleg meg is veszik Az önkormányzaté lehet az egykor kaszinóként is működött, kétszer leégett szombathelyi Brenner-villa July 24. 12:08 a vevőjelölt elől. Amit egyébként a Brenner-család Berlinben élő leszármazottja, Brenner János professzor is szorgalmaz a képviselőknek elküldött levelében A Brenner-család leszármazottja azt kéri, hogy a szombathelyi önkormányzat vásárolja meg a család volt villáját July 25. 16:53 .

Írtunk arról, hogy augusztustól új üzemeltetője lesz az MMIK-nak Augusztustól lesz új tulajdonosa a szombathelyi MMIK-nak July 26. 07:32 , a tulajdonos marad az állam. A tervek szerint először felújítják az épületet, majd megtöltik élettel. Úgy legyen.

Az MMIK látványterve
Szabó János

És beszámoltunk arról, hogy a Falco-gyár veszi meg Eladja a Kolozsvár utcai sporttelepet a szombathelyi önkormányzat May 12. 10:59 a Kolozsvár utcában a volt sporttelepet. Ahol parkot létesítenek majd, ami mintegy zaj- és porszűrőként működik a gyár és a lakott terület között.

Úgyis esik majd az eső

Az ott lévő épületekben lakó hajléktalanok egy plusz egy évig még maradhatnak, az önkormányzat feladata lesz, hogy új helyet találjon nekik. De a lényeg, hogy a mai szűkös időben 750 milliós bevétele lesz ebből az önkormányzatnak.

De lesz még három más napirendi pont a rendkívüli közgyűlés előtt. Az önkormányzat idősgondozással kapcsolatos együttműködési megállapodásokat köt, bérleti szerződéseket hosszabbít meg és a város nevének használatáról dönt.

A rendkívüli közgyűlés délelőtt 11-kor kezdődik, várható, hogy több-kevesebb, inkább több, politika is belefér. Ami mindig gerjeszti a sehová nem vezető vitákat.

Végül is mindegy, mert az előrejelzés szerint úgyis esik majd az eső.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra