Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kidobott másfélmilliárdról, törvénytelen szerződésmódosításról lesz rendkívüli közgyűlés Szombathelyen

A baloldali frakció kezdeményezte az ülést, a Fidesznek kínos az ügy, valószínű, hogy ott sem lesznek a képviselőik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megállapítom, hogy a közgyűlés nem határozatképes.

90 százalékos valószínűsége van, hogy ez a mondat elhangzik Puskás Tivadar polgármestertől csütörtökön, a városháza nagytermében. Ugyanis július 6-án, reggel 9-re hívta össze a polgármester a rendkívüli közgyűlést, amit a baloldali frakció kezdeményezett. Ipkovich György képviselő a =kC&ft =6439204474402907494&ft =8455272959361669055&ft =1&ft =AI%404923c2748c65fbbc0c3361d70e528e91&ft =1262532467189406&ft =598068473635812&ft =1&ft =1&__md__=1"]Facebookon közzétett posztja szerint ezekre a kérdésekre keresik a válaszokat:

 • Igaz e, hogy a Haladás stadion kivitelezési munkálatainak határidejét 50 nappal meghosszabbították?
 • Igaz e, hogy ezt a hosszabbítást törvénytelenül, a városi közgyűlés engedélye nélkül tették meg?
 • Igaz e, hogy ezzel eltekintettek 1500 millió forint kötbérigény érvényesítésétől, ennyivel károsítva meg a szombathelyieket?
 • Hogyan lehetséges az, hogy az említett szerződést többszöri kérésünk ellenére sem láthattuk?
 • Igaz e, hogy az önkormányzaton senki nem látta ezt a szerződést, még a polgármester úr sem kapott belőle?
 • Természetesen a baloldali frakció is tudja, hogy az első kérdésre igen a válasz. Volt már szó erről a júniusi közgyűlésen Czeglédy helyett Ipkovich néz utána a másfélmilliárdos pénzkidobásnak 2017. June 15. 08:28 , a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon Törvénytelenül hosszabbítottak szerződést a szombathelyi stadionnál? 2017. June 16. 14:05 Lendvai Ferenc,a Fidesz-frakció vezetője el is ismerte ezt. Az ügyről mi is írtunk részletesebben Napi ötvenmilliót bukhatunk: ennyit a Haladás stadionépítés körüli balhés ügyletről 2017. June 26. 13:48 .

  Plusz pénzzel indokol a Fidesz

  A dolog lényege, hogy a stadionépítést irányító, száz százalékos önkormányzati tulajdonban lévő Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője aláírta a kivitelezési szerződés módosítását, és ezzel 50 nappal meghosszabbította a befejezés határidejét.

  Sokszor maradtak üresen a fideszes székek
  Vágvölgyi Bálint

  A baloldal szerint az ügyvezető törvényt sértett, ugyanis a közgyűlés (mint tulajdonos) hozzájárulása nélkül nem írhatta volna alá a módosítást. Ráadásul a határidőn túli befejezésért napi 50 millió forint kötbért kellene fizetnie a kivitelezőnek, ezzel a gesztussal azonban - szerintük - az ügyvezető erről lemondott. Ami 50 nap alatt másfélmilliárd, vagyis 1500 millió forintot jelent.

  Lendvai Ferenc a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, az ügyvezetőnek joga volt aláírni a módosítást, amit egyébként az indokolt, hogy mintegy 600 millió plusztámogatást kapott a stadion, és ennek felhasználása, vagyis az eredetileg nem tervezett elemek beépítése miatt kell a plusz 50 nap.

  Czeglédy ezt az ügyet akarta feltárni

  A baloldal egy sajtótájékoztatón azt is kijelentette, hogy Czeglédy Csaba előzetes letartóztatása, amit egyébként politikai leszámolásnak tartanak Cinikus és törvénytelen Czeglédy őrizetbevétele, a baloldal politikai leszámolástól tart 2017. June 15. 14:13 , is a része lehet ennek az ügynek, Czeglédy ugyanis a júniusi közgyűlésen akart beszámolni erről az ügyről, úgyis, mint a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának elnöke. Erre azonban már nem volt módja.

  A csütörtöki rendkívüli közgyűlést a polgármesternek össze kellett hívnia, megvolt a kellő számú képviselői aláírás, de valószínű, hogy az ülés nem lesz határozatképes. Volt már bőven példa arra, hogy a számukra kínos ügyek megtárgyalását a Fidesz-frakció azzal akadályozza meg, hogy képviselőik egyszerűen nem mennek el az ülésre.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés