Rendőrök előtt verte be a kirakatot a karneválozó fiú

Megvan az első nagyobb balhé a Savaria Karneválon, de szerencsére ez is pitiáner. A rendőrök elfogtak két férfit, akik egy kirakatbetörés után menekültek a helyszínről, de ezután jött a meglepetés.

Az érkező viharra vártunk Szombathely Fő terén, amikor egy hangos csattanás után a Kőszegi utca irányába rohanó rendőrökre figyeltünk fel. Mi is a nyomukba eredtünk és azt láttuk, hogy több irányból is futnak a rendőrök az Uránia udvar felé, miközben izgatott járókelők mutatták, merre szaladtak az üldözöttek. "Mocskos betörők, adjatok nekik!" - kiabált egy nő, majd futtában hallottuk, hogy a Kőszegi utcában vertek be egy kirakatot.

Itt már nem olyan nagy fiú
Itt már nem olyan nagy fiú
Videókép: Tánczos Mihály

A rendőrök végül elfogták a két menekülő férfit. Egy sötét ruhás fiatalembert bilincsben vittek a belvárosi rendőrőrsre, nem sokkal később pedig egy 16 éves fiút hoztak, rajta nem volt cipő és bilincset sem tettek rá, de erős kezek fogták. Miközben kikérdezték az elfogottakat az őrsön, mi a bevert kirakat megkeresésére indultunk. Meg is találtuk a Kind hallókészülékboltnál, de meglepetésünkre a kirakatban semmilyen érték nem volt. Tehát a rombolás nem haszonszerzésre irányult.

Helyszínelés a brahiból betört kirakatnál
Helyszínelés a brahiból betört kirakatnál
Tánczos Mihály

Sikerült megtalálnunk a fiatalember közeli ismerősét, akitől megtudtuk, hogy barátja "poénból" verte be a kirakatot és nem ez az első húzása. A fiatalember azért kapta fel a vizet, mert egy rendőr "rá merészelt szólni", hogy ilyen fiatalon nem az utcán kellene boroznia. A fiú ugyanis műanyag palackból kortyolgatta a nedűt. A rendőrök továbbmentek, a megszólítottban viszont forrt a düh, amiért "beszóltak neki". Az alacsony fiú felállt egy peremre és puszta könyékkel beverte a kirakatot.

A kirakatbetörő ismerőse nem tudta megmondani, ki a másik férfi, akit elfogtak. Információink szerint neki semmi köze a betöréshez, csak a múltja miatt megrémült, amikor hallotta a betörő kirakatot és látta, hogy felé szaladnak a rendőrök. Pánikba esett és menekülni kezdett. Szerencsétlenségére a rendőrök elfogták, bilincsbe verték és bevitték az őrsre. Ezt több tucatnyian láthatták és közülük bizonyára sokan elkönyvelték, hogy ő az egyik betörő. A férfit kihallgatás után elengedték.

A valódi kirakattörőt kórházba szállították, kivizsgálásra, nem került-e szilánk a vérző könyökébe. Ismerősétől úgy tudjuk, a fiatalember nemrég került be egy gyermekotthonba. Amikor bilincsben kihozták a rendőrök annyit kiáltott oda az aggódó ismerősének nevetve: "Leszarom ezt az egészet, nem érdekel, hehe!"

Nyugodt karnevál

Információink szerint a kirakatbetörés volt az első "jelentősebb" eset a Savaria Karneválon csütörtök óta. Ehhez azonban a háttérmunka is hozzájárult. A civil ruhás rendőrökről korábbi blogbejegyzésünkben már írtunk. A zsaruk jó pár olyan embert, vagy társaságot ismernek, akik korábban már bizonyították rátermettségüket pl. zsebmetszésben. Ezek a személyek most számíthattak a törődésre. A véletlenszerű igazoltatások naponta akár többször is, vagy a célzott köszönések jelezték az illetőknek, hogy nekik most nem igazán terem babér ezen a rendezvényen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek