Repülő autót teszteltek a magyar határ közelében

Sikeres, 35 perces repülést hajtott végre Nyitra és Pozsony között az AirCar fantázianevű repülő autó.

A járműben egyébként egy BMW-motor dolgozik, és sima, benzinkúton is kapható benzinnel működik. Mindössze 2 perc és 15 másodperc kell ahhoz, hogy autó állapotból repülő állapotba alakuljon át, utazni pedig két ember utazhat benne, ha összesen nem nyomnak többet, mint 200 kg.

A fejlesztője, Stefan Klein állítása szerint a jármű 1000 kilométert tud repülni 2500 méter magasságban, és eddig már 40 repülési órát teljesített a levegőben, viszont nem tud helyből fel- és leszállni, hanem futópálya kell neki.

Klein Vision

A repülést is Klein hajtotta végre, utána azt mondta, „normális” és „nagyon kellemes” élmény volt. A repülő a levegőben 170 kilométer per órás utazósebességgel ment. A fejlesztés mögött álló cég, a Klein Vision állítása szerint két év és kevesebb mint 2 millió euró kellett a fejlesztéshez.

( Telex)
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Tech