Pápán lesz a nyugat-dunántúli térség repülőtere

Hende Csaba honvédelmi miniszter azt mondta, a terv beleillik a térségi gazdaságfejlesztési programba. Az MSZP szerint jobb, ha Hende Pápán indul a következő választásokon.

Úgy tűnik, előzetes információink A győri vagy a pápai repülőtér lesz a nyerő? 2012. October 19. 14:50 nem voltak rosszak. Hende múlt héten, a Csaba utcai felüljáró avatásán Csaba utca: Hende Csaba repülőteret vizionál 2012. October 18. 15:27 közölte, hogy a térségben lesz egy kereskedelmi repülőtér, és hogy egy hetet kell várni a részletekre.

Orbán nem akar az üggyel foglalkozni

Azokat az LUK szombathelyi új üzemcsarnoka átadására ígérte, de úgy tűnik, Orbán Viktor nem akar ezzel foglalkozni avatóbeszédében. Így Hende közölte a hírt.

Mi korábban már igyekeztünk utánajárni A Simicska-Nyerges lobbi tett keresztbe a váti reptérnek? 2012. September 05. 08:08 , miért nem támogatja a kormány a Vát és Porpác melletti tervet, amit egyébként hat évig készítettek elő. Most úgy tűnik, a kormány véglegesen döntött, és Pápa a kiszemelt helyszín. Íme az MTI híre:

Hende: civil és katonai gépek fogadására alkalmas repülőtér lesz a pápai bázisból

A kormány szerdai ülésén döntött a NATO-val már egyeztetve arról, hogy a pápai repülőteret egy vegyes használatú civil és katonai teherszállító gépek fogadására is alkalmas intermodális logisztikai csomóponttá fejlesztik - közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteken, a Vas megyei Hegyfalu közelében, az épülő M86-os főút mentén tartott sajtótájékoztatóján.

Szavai szerint a légi szállítási lehetőséghez kapcsolódó közúti és vasúti összeköttetés is kialakítható a térségben, ami magában foglalja a 83-as főút egyébként is tervezett felújítását, bővítését is.

Hende Csaba hangsúlyozta: a kormány elkötelezett egy térségi gazdaságfejlesztési program végrehajtásában, amelynek fontos részét képezik a térségben zajló közúti- és vasúti fejlesztések, valamint a dunai belvízi hajózási összeköttetés megteremtése is. Ezek pedig együtt minden tekintetben alkalmassá teszik a régiót arra, hogy mintegy 25 ezer munkahelyet teremtő, egymilliárd eurós további befektetéseket tudjon fogadni a járműipar, az elektronikai ipar és a gépipar területén.


Legyen Hende Csaba Pápa képviselőjelöltje!

Az MSZP közleménye

Szombathelyi képviselőként és Szombathelyen élő polgárként mélységes felháborodással fogadtuk, hogy a helyben több ezer munkahelyet teremtő Vát-Porpác mellé tervezett reptér és logisztikai központ helyett Hende Csaba miniszter közbenjárására a pápai katonai reptéren akar az Orbán-kormány polgári repülőteret létesíteni.

Szombathelyiként nem tűrhetjük, hogy egy számunkra fontos érték a megkérdezésünk nélkül megint Pápára kerüljön. A város közvéleménye soha nem fogja megbocsátani, hogy egykor a Haladást megpróbálták Pápára csempészni. Most is haladásról van szó, csak most a Szombathely és környéke jövője érdekében történő előrehaladás esélyét veszítjük el a beruházás lenyúlásával.

Döbbenetes, hogy Orbán Viktor még tegnap azzal tréfálkozott, hogy ha lesz pénze a kínaiaknak, akkor lesz majd reptér Szombathely mellett, ma pedig azt jelenti be kormányának szombathelyi tagja, hogy az adófizetők, a szombathelyi adófizetők pénzéből egy másik régióban valósul meg a reptér-beruházás. Hende Csabának üzenjük, amit magától is tudnia kellene: Pápa nem a Nyugat-Dunántúli régióhoz tartozik.

Hende Csaba a szombathelyi repülőteret támogató kormányhatározat visszavonását megszavazta, most pedig új helyszínt támogat. Hende Csaba méltatlanná vált arra, hogy Szombathely képviselője legyen. Legyen következetes: induljon Pápán az országgyűlési választásokon!

Szombathely, 2012. október 26.

Dr. Nemény András országgyűlési képviselő
Dr. Ipkovich György országgyűlési képviselő
Dr. Czeglédy Csaba frakcióvezető


Repüljön az MSZP fantomrepülőtérről!

Közlemény

Vas megye, Szombathely fejlődéséért felelősséget érző emberekként megdöbbenve olvassuk az MSZP közleményét, mellyel a pápai katonai repülőtér mai napon bejelentett civil-katonai teherrepülőtérré fejlesztésére reagáltak.

A gazdasági és politikai képtelenségektől, szemenszedett hazugságoktól hemzsegő reakció sem lepett meg minket annyira, mint az, hogy a szombathelyi szocialista képviselők azt hiszik, hogy egy olyan beruházással, amely jól hangozhatott volna ugyan, de amelynek az elmúlt években megkezdődnie sem sikerült, amelynek gazdasági feltételei hiányoznak, állítólagos piaci befektetői pedig rég köddé váltak, hasznosabb lenne a térség polgárai számára, mint a már jelenleg is katonai cargo reptérként működő pápai bázis megnyitása a civil kereskedelem irányába.

Azt az állítást ugyancsak nehéz komolyan venni, amely szerint a pápai repülőtér fejlesztéséről szóló döntés a Vas megyei munkahelyteremtést lehetetlenítené el, hiszen azt a kisiskolások is tudják, hogy egy teherrepülőtér nem önmagában teremt munkahelyeket, hanem az általa vonzott beruházások sokasága által, amelyek pedig természetesen a reptér teljes vonzáskörzetében érvényesülnek, így kötve hozzá végleg a Szombathelytől mindössze 75 kilométerre fekvő Pápát a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ ügyéhez és célkitűzéseihez.

A Kormány döntésével, mellyel lehetővé vált a pápai repülőtér vegyes használatú, civil és katonai gépek fogadására egyaránt alkalmas közlekedési csomóponttá fejlesztése, egyúttal teljessé válik a térség közlekedési fejlesztési projektjeinek sora, hiszen a már megkezdődött közúti és vasúti fejlesztések mellett immár a civil légi teherszállítási képesség is megteremtődhet az érintett megyék vonzáskörzetében.

Az MSZP állításaival ellentétben a Vát és Porpác térségébe tervezett reptér megépítésének ma sincs akadálya! Felszólítjuk ezért a közleményt jegyző szocialistákat, hogy álljanak ki a szombathelyiek elé és állításaik igazolására mutassák be végre a soha, senki által nem látott befektetőket!

Fidesz Szombathelyi Szervezete

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

A győri vagy a pápai repülőtér lesz a nyerő?

Hende Csaba szerint lesz repülőtér Szombathely térségében. Ha Vát és Porpác között nem, akkor vajon hol?

Csaba utca: Hende Csaba repülőteret vizionál

Lesz repülőtér a térségben – jelentette be Hende Csaba az ünnepségen. Részleteket nem árult el, a vasúti felül- és aluljáró már működik.

A Simicska-Nyerges lobbi tett keresztbe a váti reptérnek?

Vadásznak és vadásztatnak a tervezett repülőtér területén. Orbán Viktor ezért mondta, hogy káros lenne a turizmus számára?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet