Romák győzték le a rendőrválogatottat – Fociban mérték össze erejüket

Barátságos labdarúgó mérkőzésen 4:2-re győzte le a rendőrök csapatát a szombathelyi romák válogatottja. A kiegyenlített küzdelemben számos nagy helyzet kimaradt, a kisebbségi csapat az utolsó öt percben szerzett két gólt. Képes beszámoló.

Kihívták a rendőröket

A Szombathelyi Roma Kisebbségi Önkormányzat vezetője, Hauser Philip visszavágót kért a szombathelyi rendőrkapitánytól. Másfél éve ugyanis kispályás mérkőzésen a rendőrök legyőzték a romákat. Hollósi Gábor ezredes rábólintott a kihívásra. Most a szombathelyi Kondics utcai edzőpályán találkoztak a felek, a Haladás segítségével. A rendőrök – nyomozók, járőrök – munka után érkeztek a pályához és sárga-kék mezt húztak, míg a romák csapata piros-feketében pompázott. A meccs egyperces néma tiszteletadással kezdődött, a váratlanul elhunyt Ilauszki Tibor ezredesre emlékezve. A kezdőrúgást Czapkó Antal, a Weöres Sándor Színház színésze végezte el, majd egymásnak feszültek a csapatok.

Roma - Rendőr (4:2) labdarúgó mérkőzés
Roma - Rendőr (4:2) labdarúgó mérkőzés
Tánczos Mihály

Czapkó villáminterjú

A kezdőrúgás után a pályáról lesiető Czapkó Antal a kispadról válaszolt kérdéseinkre. Mint kiderült a színész a nyár nagy részét Szombathelyen tölti majd három hónapja született kislányával együtt. A rendőrség kereste meg a kezdőrúgás ötletével és örömmel igent mondott.

- Egy hete jelent meg velem a Zsaru magazinban egy interjú. A Marian Cozma gyilkosságot feldolgozó „ Szíven szúrt ország” című filmben én játszottam Cozmát és nagyon jó ötletnek tartom ezt a kezdeményezést. Végre egy hely, ahol ütközhet a két csapat és nem ellenségként, hanem ellenfélként. Több ilyen kezdeményezés kellene. Jó volt látni, hogy az egyperces gyászszünet alatt az egyik roma vezető rászólt néhány szurkolóra, hogy álljanak fel és azok hallgattak is a szóra.

Talán ezen a fonalon kellene elindulni a megbékélés és megbékéltetés felé, hogy áthidalható legyen a két tábor közötti szakadék. Becsülöm azokat a cigány embereket, akik eljöttek erre a meccsre, mert ők lépést tesznek afelé, amerre sokan nem. Talán ők a kisebbségen belüli kisebbség, akik irányt, példát mutathatnak a többieknek – magyarázta Czapkó, majd a hatalmas üdvrivalgásra ő is megtapsolta a romák kapuját elsőként bevevő Pék Szilárdot. A színész is kedveli a sportokat, az úszást és kick-boxot maga is sokáig űzte, most pedig egy sportsérüléssel bajlódik. – Bízom a rendőr fiúkban, de a roma csapat is remek kondícióval rendelkezik és kipihentebbnek látszik. Meglátjuk, mi lesz a vége.

Még több képért klikk ide!
Tánczos Mihály

Túl korrekt meccs

A roma-rendőr összecsapáson már másfél éve megfigyeltük, hogy a felek fokozottan ügyelnek a szájukra, cselekedeteikre. Néhány „bammeg”-en kívül nem hallottunk káromkodást, még a lest fújó, vagy éppen nem fújó bírót sem küldte el senki hangosan melegebb éghajlatra és kemény belemenéseket sem láttunk. A roma szurkolótáborban volt két hevesebb drukker, de őket az első hangosabb szó után leintette Hauser Filip. A meccs iramát azonban korántsem mondhatjuk vontatottnak. A győzelemért mindkét csapat küzdött, de a kapufák ezúttal a rendőrök ellen voltak, háromszor is sikerült ugyanis telibe bombázni és az öt méterről az üres kapu fölé lőtt labda miatt is a fejükhöz kaptak sokan a pálya szélén.

A romák sem kímélték a kapu mögötti növényzetet, illetve néhány kapusbravúrra is szükség volt. A zsaruk többször cseréltek a meccsen. A kisebbségi csapat 1:2-ről fordított és végül 4:2-vel érdemelték ki a vállveregetést és a sört. Az eddigi két összecsapás mérlege így 1:1. Gólszerzők a rendőrcsapatban: Pék Szilárd és Pintér László, míg a romáknál Horváth Roland (2), Sárközi Róbert és Borsodi József. A roma csapatban szinte végig játszott a kisebbségi önkormányzat megyei elnöke, Dávid Attila is.

Roma - Rendőr barátságos labdarúgó mérkőzés (4:2)
Tánczos Mihály

A rendőrkapitány értékel

- Kompromisszummal indult a meccs, mivel az ellenfelünk kétszer 45 percet, mi viszont kétszer 30 percet javasoltunk. Végül negyven perces lett egy félidő. A Szombathelyi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának járőrei és nyomozók küzdöttek, megyei erősítést nem vettünk igénybe. A csapatomnak még van hova javulni. A mérkőzést rendkívül sportszerűnek láttam. Az volt a cél, hogy megmutassuk: így is lehet. Ezt maximálisan sikerült teljesíteni és úgy gondolom, lesz még folytatás – utalt a jövőre Hollósi Gábor ezredes, a város rendőrkapitánya, miután gratulált Hauser Filipnek és a csapatoknak.

Romantikus jelenet: a kapus áthajt a fekvőrendőrön
Tánczos Mihály

Szombathelyi Rendőrkapitányság

Dr. Horváth András, Kozma Péter, Pék Szilárd,Geröly Ákos, Komp Tamás, Boros Csaba, Papp József, Nyúl János, Kárász Ferenc, Dejcsics Róbert, Fülöp Gábor, Szilasy Balázs, Varga Zsolt, Pintér László, Gazdag Zsolt, Kasparik Zsolt

Szombathelyi Roma Kisebbség válogatottja

Horváth András, Dávid Attila, Horváth Imre, Horváth Dávid, Horváth Roland, Horváth József, Horváth Jenő, Kolompár Csaba, Kolompár Szilárd, Kolompár Tamás, Lipócs Tamás, Pintér Zsolt, Sárközi Róbert, Pető Tibor, Örkényi Ferenc, Borsodi József

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport