34 éve halt meg mindenki Sissije, Romy Schneider

A színésznő legendás szerelemben élt Alain Delonnal, 43 évesen hunyt el.

A Bécsben színészcsaládban született Romy Schneider 15 évesen debütált az „Amikor a fehér orgona virágzik” című filmben. Népszerűvé a közönség számára azóta is felejthetetlen Erzsébet osztrák császárné szerepében vált.

Romy Schneider
pinterest.com

A „Sissi” filmsorozatban Romy olyan hatalmas sikert aratott. hogy egyesek már magával a császárnéval kezdték azonosítani. Ezért a sorozat utolsó, négy részét már el sem vállalta. A „Christine”című . film forgatása alatt szeretett bele Alain Delonba, akivel Párizsba költözött. 1963-ban felbontották eljegyzésüket, és Romy először Harry Meyen, majd Daniel Biasini színészek felesége lett.

Romy Schneider és Alain Delon
pinterest.com

Delon kérésére, tért vissza a filmezéshez. 1968-ben „A medence” című film, kettőjükkel a őszerepben hatalmas sikert aratott. 1972-ben Luchino Visconti rábeszélésére a „Ludwig”-ban újra magára öltötte Erzsébet császárné szerepét. Utolsó filmje a „The Passerby” volt. Egy véletlen balesetben elhunyt fiának halála nagyon megviselte.

Romy Schneider
wikimedia

Egy évre rá, 1982. május 29-én, holtan találták párizsi lakásán. Eleinte öngyilkosságra gyanakodtak, de bebizonyosodott, hogy a 43 éves színésznő szívelégtelenségben hunyt el. Élettársa, Laurent Petin nagy mennyiségű arany ékszerrel temette el. Rablók hamarosan feltörték a sírját. Ezután újratemették, biztonságosabb környezetben.

Romy Schneider
Feiszt György / facebook

forrás: Feiszt György Facebook-oldala

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Múltbanéző