Roncsautók az egykori romos, szombathelyi szabadidőközpontnál

Avagy ilyen volt az idei roncsderbi Szombathelyen.

A szebb napokat látott szombathelyi szabadidőközpont körül évente legalább egyszer felbolydul az élet. A levegő megtelik benzingőzzel, adrenalinnal és furcsa, sokszor rozogának tűnő vasparipák sorakoznak fel a rajtvonalnál. Aztán jön az indítás és már dübörögnek is a pályán, hatalmas porfelhőt hagyva maguk után.

Droncsderby
Csajos autók a rajtnál
Mészáros D. Zsolt

A 2023-as dunántúli rocsderbibajnokság harmadik futamában összesen 65 autó állhatott rajthoz. Idén közép, kicsi, lada, női, ifi I-II, amatőr és szerelő kategóriákban indulhattak a versenyzők. Vasi színekben a házigazda Auto-Crash Szombathely SE-nek, valamint az M-J.I.P.SZ. Racing AMSE Gérce, és az Autó Sport Klub Rum versenyzőinek szurkolhattunk.

Roncsderbi Szombathelyen
Padlógáz
Mészáros D. Zsolt

Persze hiába néznek ki roncsoknak az autók, azért egy sor komoly építési szabálynak kell megfelelniük, mielőtt versenyezhetnek. Ezek főleg a biztonságot célozzák, és bármilyen hiányosságért kizárás járhat.

Roncsderbi Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt
Roncsderbi Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt
Roncsderbi Szombathelyen
Bármelyik képre kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

A nagy meleg ellenére sokan jöttek megnézni a futamokat. És persze izgalom akadt is bőben.

Roncsderbi Szombathelyen
Autómentés. Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Galéria