Ruuuják Bandi! – Legyőzte a Körmend az ASE-t

A TV-s meccsek nem jelentenek túl jó óment a MJUS-Fortress Körmend csapatának. Ma azonban „fordított nap” volt, és a piros-feketék legyőzték az Atomerőmű SE csapatát.

Két négybe igyekvő együttes harcára készültek a körmendi kosárlabda barátok szombat délután. A találkozót a tv nyilvánossága előtt rendezték, ezért volt a szokatlan háromnegyed négy órás kezdés.

A meccset a hazaiak nyitották kosárral, méghozzá Ferencz talált be egy triplával. Már ekkor sejthető volt a vasiak Fepuja ma jó napot fogott ki, a játékos végül meg sem állt hét tripláig. A folytatásban azonban a vendégek is megmutatták, hogy tudnak kosarat dobni. Hodges hármasával vette át a vezetést a Paks. Németh és Moore összjátékával hamar válaszoltak a körmendiek, sőt Németh tiplájával visszakerült a vezetés a vasiakhoz. A negyed végén a Saless-ék örülhetettek, pontos, sorra ülő dobásaik és a Körmend szellős védekezése miatt felül tudtak kerekedni riválisukon.

A második negyedben sorra hozta a pontokat a körmendi együttes. Ruják és Bell után Moore triplája is behullt, ezzel egyenlített a hazai csapat. Hodges és Winters azonban a félidőben még nem engedte örülni a körmendi publikumot, ugyanis paksi előnnyel mentek pihenni a csapatok.

Mjus Körmend Kc - Paks Kc
Bell 22 pontja is kellett a sikerhez
Unger Tamás

A harmadik negyed aztán igazi piros-fekete hengert hozott. Láthatóan agresszívabb támadásra váltott a körmendi csapat. A palánk alatt Dies Sales fölé nőtt. Bell triplával hozta egálra a meccset. Winters egy ideig még tartotta az ASE-t, aztán Németh és Ferencz hármasai után tíz pontra szakadtak le a vendégek.

Az utolsó negyedben még tapadt a vasiakra a paksi alakulat, ám Ruják bravúros megoldásaival és Ferencz lehetetlen helyzetekből bedobott hárompontosaival meggyőző mezőnyfölényt mutatott a Sabáli-legénység, és végül 13 pontos győzelmet arattak a hazaiak. Ami azért is lényeges, mert az őszi első körben 7 ponttal kapott ki a Körmend az Atomerőmű otthonában, ez pedig a végelszámolásban még sokat jelenthet.

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Nehéz mérkőzésre számítottunk és ez be is igazolódott. Az első félidőben mutatott védekezésünk nagyon sok kivetni valót hagyott maga után. Átjáróház volt a védelmünk. A támadással igazából nem volt problémánk. A játékosoknak azt mondtam a félidőben, hogy sokkal több agresszivitás kell, nem szabad ennyire élni hagyni a külső dobókat. A második félidőben a fiúk nagyon sokat tettek a győzelemért. Ehhez az is kellett, hogy néhány játékos még jobban fel tudott nőni a feladathoz, elsősorban Dies-ra gondolok. Ferencz Csabi külső dobásai döntő jelentőséggel bírtak. Annak pedig végkép örülök, hogy egy nem helyi magyar játékost ennyire elfogadott a körmendi közönség, Ruják Andris nagyon sokat tett ma is a győzelemért. Köszönjük a szurkolóknak a buzdítást.

Horváth Imre, az ASE edzője: Azt gondolom, hogy a küzdeni akarásért dicsérhetem a csapatomat, a taktikai fegyelmért azonban már kevésbé. Sajnos a második félidőben, főleg támadásban nagyon sok hibával játszottunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport