A sárkányok igenis léteznek Szombathelyen

Fotósként sok érdekességre bukkanhatunk. Eldugott, elfeledett, vagy csak kevésbé ismert kincseire Szombathelynek

Van egy mesebeli sárkányos kút Szombathelyen, akár az Eragon című filmben, csak ez tényleg kézzel fogható, és nem bontották el, mint anno a Ság hegyről a forgatási díszleteket.

Sárkánykút Szombathelyen
A jelenet egy részlete
Mészáros D. Zsolt

Ha elsétálunk a szombathelyi uszoda és termálfürdő előtt , egy fantasy-jelenetbe csöppenünk. A vízben tekergő hatalmas zöld sárkány prédára vadászik, és már lesben áll, támadni készül. Elkerülhetetlen a kisállat végzete. De a riadt bárány szájából spriccelő víz gyógyító erővel bír. Hogy ez segít-e elkerülni a végzetét, azt már a fantáziára bízzuk.

Akárcsak a szoborcsoport egyéb értelmezését.

Sárkánykút Szombathelyen
Ilyen a teljes kép
Mészáros D. Zsolt

Viszont a gyomorbántalmakban szenvedőknek valólóban segíthet a természetes forrásból származó gyógyvíz. Merthogy ez nem csak mese, valóban ásványvíz zubog a sárkányunk szájába.

Ráadásul ingyen, akik arra jár, bárki megtöltheti kulacsát, üvegét, PET-palackját.

Sárkánykút Szombathelyen
Igen, az ott iható, gyógyhatásúnak minősített ásványvíz
Mészáros D. Zsolt

A látványos kompozíciót amúgy Veres Gábor szobrászművész „Csak úgy gyurmázgatok…” - Veres Gábor szobrászművész 2009. February 25. 10:00 készítette még 2008-ban. A művésznek számtalan alkotása található a városban, például az MMIK előtt megpihenő Weöres Sándor Weöres Sándor-szobrot avattak Szombathelyen 2007. March 18. 21:16 vagy a Fő tér falából kilépő Joyce.

Sárkánykút Szombathelyen
Veres Gábor szobrászművész szereti megmozgatni az emberek fantáziáját. Még több fotóért kattintson a képre!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely