Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

600 millióért lehet egy Savaria Nagyszállója

Igaz, ehhez meg kell nyerni az árverést is. Négy éve 250 millióért vette meg a jelenlegi tulajdonos.

A 600 milliós ár nem is tűnik soknak ahhoz képest, hogy 2010-ben egymilliárdra becsülték a szálloda értékét, a forgalmi árat pedig 650 millióra. Ekkor írtuk meg Lejjebb viszik a Savaria Nagyszálló árát 2010. July 21. 07:29 a szálloda történetét is.

Nem csak a vételárral kell számolni

Egy évvel később aztán 250 millióért vette meg 250 millióért adták el a Savaria Nagyszállót 2011. June 22. 14:47 a jelenlegi tulajdonos, az IGN Zrt. Igaz, ez csupán pénzügyi tranzakció volt, két, azonos tulajdonosú cég között. De a szombathelyi önkormányzat ekkor lecsaphatott volna rá, hiszen a városnak elővásárlási joga van, de nem tette, forráshiányra hivatkozva.

Körbekerített Savaria Nagyszálló
Ilyen volt, amikor körbekerítették
VB

Akkor is erős volt a gyanú, hogy azért azt az 250 milliót elő lehetett volna teremteni, de ahhoz, hogy a szálloda ismét működhessen, milliárdos nagyságrendben kellene a pénzt beletolni. Több ok miatt is, az első, hogy fel kell újítani az egészet. Ennek látható jelei is vannak, egy időben kordonnal zárták le a hotel környékét A kísértetszálló kálváriája folytatódik 2013. December 07. 08:00 , mert potyogtak a cserepek a tetőről Vigyázat, cserepek hullnak a Nagyszállóról! 2011. January 25. 09:32 .

Nagyszálló Szombathely 2009
2009-ben így nézett ki belülről
Nagy Ákos Balázs

A másik, hogy meg kell oldani a parkolást, hiszen alig van parkolóhely a környéken. Utóbbinál sok minden szóba került már, például tömbbelsőben kialakított parkoló, de az elég messze lenne a szállodától. Mélygarázs, de azt meg a belvárosban műemlékvédelmi okok miatt nem engedik, hiszen az egész tele van még feltáratlan római kori emlékekkel.

36 milliós adósság terheli

És, persze, az épületet semmi másra nem szabad használni, csak szállodaként, így ha valaki felújítja, megoldja a parkolást, még mindig ott van előtte a nagy feladat, nyereségesen kell működtetni.

Elvitték a Savaria Nagyszálló mellől a szemetet
Galériánk a szemétszedésről
Mészáros Zsolt

Persze, sorra jöttek a kicsit bulváros hírek is, volt, amikor szemétre és ürülékre panaszkodtak Szemét és ürülék a Savaria Nagyszálló előtt 2013. July 23. 17:01 a környéken élők, ezt később ők maguk oldották meg Ezért érdemes újságírónak lenni! 2013. July 31. 11:43 . Volt, amikor éppen költöző méhcsalád telepedett Több ezer méh telepedett a Nagyszálló falára 2014. June 02. 14:18 az épület falára, tavaly ősszel aztán egy este erejéig újranyitották a legendás teraszt Újranyitották az egyik legszombathelyibb épület, a Nagyszálló teraszát 2014. October 04. 13:11 . Novemberben aztán századik születésnapját ünnepelte Sztorizzunk egy kicsit a százéves nagyszállóról 2014. November 06. 14:23 a szálloda, de közben tíz év telt el azóta, hogy a tulajdonos bezárta.

100 éves a Nagyszálló
A százéves évfordulóra megnyitották a teraszt - galéria
BZ

A legújabb hír, hogy árverésre bocsátják a szállodát. Az információt az alon.hu szerezte meg , az árverés oka, hogy az ING Zrt. felszámolás alatt áll. Az árverést így a felszámoló hirdette meg, a hirdetményből az is kiderül, hogy 36 milliós adósság terheli az épületet, ebből 1 millió 760 ezer forint az önkormányzat felé.

Az önkormányzat nem foglalkozott vele, pedig kell

Ismét itt a lehetőség az önkormányzat előtt is, hogy megszerezze a szállodát, de ezt nem tartjuk valószínűleg, hiszen most 600 millióról indul az ár, négy évvel ezelőtt a 250 milliót is sokallták. A kérdéssel foglalkozni kell, de jelenleg a városvezetés nem hozott semmilyen döntést a Nagyszállóval kapcsolatban - mondta az alon.hu-nak Molnár Miklós, pénzügyekért felelős alpolgármester, akit mi is hívtuk, de nem sikerült elérnünk.

Az árverésre egyébként június 30-áig lehet jelentkezni, ha érdekelne valakit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra