Szemét és ürülék a Savaria Nagyszálló előtt

A szebb napokat látott Nagyszálló bejáratából illegális vécé lett? Nem tudni, mindenesetre felfordul az ember gyomra, ha Szombathely belvárosának ezen pontján jár.

Jelentjük, vegytani elemzésnek nem vetettük alá a Savaria Nagyszálló bejárata elé helyezett kupacokat, de legyenek azok kutyagumik vagy emberi ürülékek, napok óta ott figyelnek. Körülöttük csikkek és egyéb beazonosíthatatlan szemét. Nyomok, melyek alapján úgy tűnik, Szombathely egykor szebb napokat megélt szállodájának bejárata mostanság illegális vécéként is üzemelhet.

Szemét és ürülék a Savaria Szállónál
Szemét és ürülék a Savaria Szállónál
VB

Úgy tűnik, mivel a térségben napok óta a közvilágítás sem Sötétségben a nagyszálló és a Mártírok tere 2013. July 19. 20:16 működik, ideális éjszakai ürítőhely lett. (Persze lehet, rágalom, csupán véletlenül egy-két komondor arra járt.) Ami viszont ennél biztosabb: az "átmenetileg, műszaki okok miatt szünetelő szálloda" bejáratát, ami egyben forgalmas átjáró is, jó ideje senki sem takarítja.

Sötétségben a Mártírok tere
Éjszakai díszkivilágításban
Garai Antal Atom

Ahogy többször megírtuk, a közel egymilliárdos épületnek 2011 óta új tulajdonosa van 250 millióért adták el a Savaria Nagyszállót 2011. June 22. 14:47 , azonban az elmúlt két évben nyomát sem láttuk semmilyen felújításnak. Az ingatlan továbbra is üresen áll, kerülgethetjük a potyogó cserepekre figyelmeztető táblákat, és most már egyebeket is.

Kisokos

 • 1913-1945: az egykori Kovács Szálló, a háromemeletes, szecessziós tömb Vida Artúr tervei alapján megépül. Polgári kaszinó és szálloda működik benne, Szombathely legszebb kávéházával.
 • 1945 - 1998: évtizedeken át a polgári életmód színtere. A háború után államosították, vendégköre is változott, itt helyezték el a

  baráti

  országokból érkező turistákat.
 • 1998: a Claudius Hotellel együtt a kecskeméti székhelyű IGN Zrt. jogelődje vásárolja meg, akik azt tervezik, hogy felújítják.
 • 2005: A vállalat úgy ítéli meg, hogy az idegenforgalom nem teszi lehetővé a szálloda működtetését, ezért bezárják.
 • 2011: 250 millióért eladják a Savaria Nagyszállót egy bécsi illetőségű cégnek.
 • Nagyszálló Szombathely 2009
  Se süti, se kávé - pár éve így nézett ki
  Nagy Ákos Balázs
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Vigyázat, cserepek hullnak a Nagyszállóról!

  Már napok óta felfigyelt rá olvasónk, hogy kimozdultak a szombathelyi Nagyszálló tetőcserepei. Több hivataltól, sőt még a tűzoltóktól is kért segítséget, hogy megelőzzön egy tragédiát, azonban mindenhol csak elutasítást kapott. Mi sem jártunk több szerencsével.

  Lejjebb viszik a Savaria Nagyszálló árát

  Közel 40 százalékkal olcsóbban kínálja a Savaria Nagyszállót a tulajdonosa. A város előtt itt a lehetőség, hiszen az épület régóta felújításra vár. Kérdés, hogyan dönt majd a közgyűlés.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Vélemény