Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Hozzuk a szombathelyi Schrammel-gyűjtemény látványterveit - Évi 40 millió forintba kerül majd a városnak

A műtárgyak viszont az önkormányzat tulajdonában lesznek.

Schrammel Imre képzőművész hagyatékáról már sokszor írtunk, legutóbb arról, hogy a szombathelyi közgyűlés elfogadta a művész felajánlását Szombathely nagy ajándékot kap, a Schrammel-gyűjteményt - már csak fel kell újítani az Éva-malmot 2018. September 12. 16:11 .

A Schrammel-múzeum látványterve
A Schrammel-múzeum látványterve
Forrás: szombathely.hu

Schrammel Imre azzal a feltétellel adományozta a városnak a hagyatékot, ha azt méltó helyen helyezik el, úgy, hogy megtekinthető legyen az érdeklődők számára. Az elképzelés tavaly vett kézzelfogható irányt, az állam megvásárolta Az állam veszi meg a szombathelyi volt Éva-malmot, és a város lesz a kezelője 2017. November 10. 15:20 , és Szombathely kezelésére bízta az egykori Éva-malmot, ami korábban szaküzletként majd kínai áruházként működött.

A Schrammel-múzeum látványterve
A Schrammel-múzeum látványterve
Forrás: szombathely.hu

Az elképzelésről, az Éva malom történetéről és a Rákóczi utca elejére tervezett múzeumi negyed részleteiről tavaly márciusban részletesen is írtunk Kínai plázából újra műemlék lehet: múzeumi negyedet terveznek Szombathelyre 2017. March 31. 11:00 .

A Schrammel-múzeum látványterve
A Schrammel-múzeum látványterve
Forrás: szombathely.hu

Az idén nyáron aláírták Múzeum lesz a volt szombathelyi Éva-malom 2018. July 13. 21:02 a támogatási szerződést 280 millió forintról, ebből alakítják át az épületet, és helyezik el a gyűjteményt. El is kezdődött a tervezés, és mostanra elkészültek a tervek.

A Schrammel-múzeum látványterve
A Schrammel-múzeum látványterve
Forrás: szombathely.hu

A szombathelyi közgyűlés ezeket a hétfői ülésen tárgyalja meg, és ha elfogadják, benyújtják engedélyeztetésre.

Az anyagból az is kiderül, hogy az új épületet és a gyűjteményt a Savaria múzeumhoz csatolják, annak tagintézményekét működik majd. És az is szerepel az anyagban, hogy

a tagintézmény üzemeltetése éves szinten 40 millióba kerül majd, 15 milliós saját bevételt várnak.

Noha erről nem írnak az anyagban, de a hiányzó 25 milliót vagy a múzeumnak, vagy az önkormányzatnak kell előteremtenie.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet