Sem az MTI, sem a „közszolgálati” média nem foglalkozik az előválasztással - Frissített

És a KESMA napilapjai sem.

Kormánypárti szavazóként vagy újságíróként nyilván más valakinek a véleménye az ellenzék előválasztásáról, mint annak, aki kételkedik az Orbán-kormány irányvonalában, de az valami egészen példa nélküli, hogy a komplett kormánypárti média – nyilvánvalóan felsőbb utasításra – gyakorlatilag hírzárlat alatt tartja az utóbbi évek talán legfontosabb közéleti eseményét.

Hogy a KESMA napilapjai nem említik meg, hogy mi történik épp most a másik térfélen, az csak szakmai szemszögből meghökkentő, nem mintha ezek a lapok szakmai szempontból értékelhetők lennének az utóbbi időben, de az már egészen félelmetes, hogy a közös adóforintokból, sok-sok milliárdból fenntartott, „közszolgálatinak” csúfolt, amúgy a hatvanas évek Kádár-korszakába visszavezényelt rádió- és tévéadók sem számolnak be az ellenzéki előválasztásról.

Az M1 honlapján például jelenleg egy francia migránsos hír van a vezető helyen.

Szóra sem érdemes
Előválasztás 2021 Facebook-oldal

Mi több, csütörtök reggel 8 óráig, nemzeti hírügynökség sem tartotta érdemesnek arra az előválasztást, hogy arról említést tegyen.

Ez valami egészen sokkoló és kijózanító.

Ha a jövő tavasszal kormányváltás lesz, abban az ilyen és ehhez hasonló jelenségeknek tetemes részük lesz.

Frissítés

11 óra 51 kor az MTI kiadott egy hírt az előválasztással kapcsolatban. De ez sem tényeket, adatokat, híreket közöl az előválasztásról, hanem idézi Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének csütörtöki Facebook-bejegyzését.

Ezt írja az MTI:

"A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője közösségi oldalán azt írta: Gyurcsány Ferenc "bedarálta" a Momentumot, az LMP-t, és megsemmisítette a Jobbikot is, az MSZP-t pedig "már rég kinyírta". Megjegyezte azt is: nyilvánvaló, hogy Márki-Zay Péter is csak "reggeli" lenne a baloldal vezérének.

Kocsis Máté szerint mára az is végleg eldőlt, hogy nincs a baloldalon semmilyen új lendület, új arcok, semmilyen lezárt múlt, más politika, mert "a baloldal megújítására tett erőtlen kísérlet csúfosan megbukott". Ez eleve is bukásra volt ítélve, csak a benne részt vevők politikai képességek hiányában nem vették észre - tette hozzá.

Hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc az "egyeduralkodó", az ő vezetésével a "kudarcos múlt emberei" térnek vissza a baloldalra a következő évtizedre.

A Fidesz frakcióvezetője úgy látja, Gyurcsány Ferenc mindent leuralt, a kicsiket felszámolta, és lényegében már csak két lehetőséget hagyott: vagy a felesége lesz a miniszterelnök-jelöltje, vagy a "fővárosi bábja", aki már 17 évvel ezelőtt is a fizetési listáján volt, és aki azóta is szolgalelkűen hajtja végre akaratát.

"Folytatódjék hát a színjáték a baloldalon, de a végén biztosan csak egy nevet: Gyurcsány Ferenc. Megint ránk marad a feladat, hogy legyőzzük jövő tavasszal, készüljünk!" - írta Kocsis Máté."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény