Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még nem kavart be a koronavírus, sínen van az ezer fa ültetése akció Szombathelyen

Ha nem jön közbe semmi rendkívüli intézkedés a járványhelyzet miatt, ősszel hozzá is látnak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2019 júliusában hirdetett hivatalos választási programot Nemény András: Ezer új parkoló és fa, nyitott városháza, tiszta város 2019. July 13. 12:37 Nemény András, az Éljen Szombathely polgármester-jelöltje, aki októberben nyert is az önkormányzati választásokon. A Facebookon megosztott kivonatban összesen kilenc terv szerepelt, köztük azzal az akcióval is, melynek keretében egy év alatt ezer fát ültetnek Szombathelyen.

Az új városvezetés legelső, novemberi sajtótájékoztatóján Egy jól behatárolható üzleti kör nyerte a szombathelyi közbeszerzéseket - jelentették ki egy mai sajtótájékoztatón 2019. November 13. 14:21 aztán hamar szóba is került a faültetési program és kiderült, hogy egy elég nagy tételről van szó, főleg egy év leforgása alatt. Közbeszerzést kell kiírni rá, ráadásul meg kell terveztetni, a terveket pedig engedélyeztetni kell.

Az ütemtervhez viszont mindenképp tartani szerették volna magukat, így még az imént említett sajtótájékoztatón Nemény András azt mondta, négy hónap alatt elkészíttetik a terveket, aztán jön a közbeszerzési pályázat, 2020 októberében pedig, amikor amúgy is elérkezik a faültetések időszaka, hozzá is látnak a munkálatokhoz. Szombathely 2020-as költségvetési tervezetének februári bemutatásakor aztán Horváth Soma alpolgármester elárulta, Az átláthatóság jegyében bemutatták az idei szombathelyi költségvetés tervezetét February 14. 12:03 hogy a faültető program összesen 82 millióba fog kerülni, a költségvetést pedig el is fogadta nem sokkal később a közgyűlés. Van költségvetés, Török Tibor a Médiaközpont ideiglenes igazgatója, új bérlő a mozikávézóban February 27. 08:31

Nyíló Magnóliák Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

Aztán Magyarországra is megérkezett a koronavírus-járvány és a feje tetejére állt szinte minden. Így kíváncsiak voltunk, hogy a most kialakult rendkívüli helyzet befolyásolta-e valamilyen szinten az ezer fa ültetéséről szóló akciót. A városházáról pedig hamar érkezett is a válasz, ami így szól:

„A fásítás kivitelezését megalapozó kiviteli szintű terv készítése április 15-i határidővel megvalósult. Jelenleg a közműnyilatkozatok beszerzése van folyamatban, valamint a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság, és a polgárőr szervezetek véleményének beszerzése.

A kiviteli tervdokumentációt tervezetten a Gazdasági és Jogi Bizottság hagyja jóvá, tervezett ütemezés szerint a májusi ülésén tárgyalná a tervdokumentációt.

A tervezett ütemterv szerint, a tervdokumentációt jóvá hagyó döntést követően megindítható a közbeszerzési eljárás (májusi döntés esetén júniusban). Sikeres eljárás esetén szeptember hónapban megköthető a kivitelezési szerződés és a teljesítés határidejeként a következő év április végét jelöltük meg.

Erre a programra a költségvetés biztosított fedezetet, a koronavírus-járvány okozta költségigények miatti felültervezés egyelőre nem szükséges.”

Baráth Noémi
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés