Nemcsak jó sportoló, hanem jó tanuló is a szombathelyi Somogyi Laura

Az ország legjobbjai közé választották. A fiatal karatés 4,9-es átlagával és diákolimpián elért 2. helyezésével érdemelte ki a díjat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is díjazta Magyarország jó tanuló, jó sportoló diákjait. Az elismerést pedig a szombathelyi Leo Karate-do SE kiválósága, Somogyi Laura is megkapta. A fiatal karatés 4,9-es átlagával és diákolimpián elért 2. helyezésével érdemelte ki a díjat - tudtuk meg edzőjétől, Gál Róberttől.

A „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címet azok a diákok nyerhetik el, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak. Idén is két kategóriában – 5-8. évfolyamosoknak és 9-13. évfolyamosoknak – lehetett pályázni. Az elismerést olyan diákok kaphatják meg, akik – korcsoporttól függően – a 2019/2020-as tanévben 4,7-es tanulmányi átlag felett teljesítettek, emellett sportáguk országos bajnokságán, diákolimpiáján vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban végeztek.

Laura a Kanizsai Dorottya Gimnázium diákjaként kimagasló tanulmányi eredményeket ért el. A 2019/20-as tanévben a 12. évfolyam diákjaként az évvégi átlaga 4,9 volt. A tanulás mellett óvodás kora óta sportol, a karatét 7 évesen, 2008-ban kezdte. A Leo Karate-do SE-nél 2016 óta versenyez, ahol edzője és felkészítője Gál Róbert 4 danos karatemester.

Róbert és Laura
Leo Karate-do SE

Az elmúlt években több, mint 50 hazai es külföldi versenyen vett részt, amelyeken folyamatosan kimagasló eredményeket tudott elérni. Versenyzett már Angliában, Németországban, Szerbiában és Olaszországban. Ezekről a versenyekről 6 arany, 4 ezüst éremmel térhetett haza.

Emellett a hazai versenyekről is szállította a dobogós helyezéseket. Országos versenyeken több, mint negyvenszer állhatott a dobogóra. Legjelentősebb sikerei a 2018-as junior magyar bajnokságon elért aranyérme és a 2020-as vidék bajnokságon junior és felnőtt korosztályban is a második helyen tudott végezni. A diákolimpiákon az indulók nem az egyesületük, hanem az iskolájuk képviseletében indulnak.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium színeiben háromszor vett részt a karate diákolimpián. Ezeken a versenyeken 2 ezüst 1 bronz es 2 ötödik helyezessel sikerült iskolája hírnevet öregbítenie. Az iskolai testnevelő tanára Pezenhófer György volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport